Stiri de ultima ora

Noutate în industrie: conectivitate smartphone wireless, la BMW

Noutate în industrie: conectivitate smartphone wireless, la BMW
Auto
Sistemul de infotainment de la BMW este lăudat – pe bună dreptate – ca fiind unul dintre cele mai bune aplicații tehnologice de acest fel din lumea auto modernă. Asta în ciuda faptului că îi lipsea un element important: conectivitatea smartphone de tip Android Auto.

Până acum, posesorii BMW puteau beneficia de conectivitate mașină-telefon doar prin Apple CarPlay, compatibil, firește, doar cu telefoanele Apple. O decizie curioasă, având în vedere că Andoid are o cotă mai mare de piață comparativ cu iOS. Mai mult, producătorul bavarez a fost criticat pentru că a perceput taxă de utilizare pentru Apple CarPlay, sub forma unui abonament anual.

BMW M135i

Însă BMW a anunțat că va renunța la abonament și, mai mult, va introduce și Android Auto ca soluție de conectivitate in-car. Evenimentul este marcat și de o premieră în industria auto: BMW va fi primul producător auto care să ofere pe modelele sale conectivitate wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto.

Informațiile afișate prin intermediul acestor servicii vor fi vizibile nu doar pe ecranul central al sistemului de infotainment, dar și pe instrumentarul de bord digital, cât și pe Head-Up Display.

Marca germană va face în cadrul CES 2020 o prezentare live a noii funcții de conectivitate, care va deveni ulterior disponibilă clienților din 20 de țări, începând cu iulie 2020. Întrucât Android Auto nu este disponibil oficial în România (încă), este posibil ca această actualizare a sistemului de infotainment BMW 7.0 să nu cuprindă și mașinile aflate în țara noastră.
auto-bild

Articole similare :
comments powered by Disqus