Stiri - Editia din date de 28-04-2014

Arhiva stiri din data de:
28-04-2014 Stiri de ultima ora din

Noul MINI Paceman cu facelift pentru 2015 ajunge pe piaţă la vară

Auto
Primul Sports Activity Coupe se pregăteşte să ofere un nou impuls segmentului premium al clasei compacte. Lansarea pe piaţă a lui MINI Paceman cu facelift este prevăzută pentru luna iulie 2014.

 ›Galerie foto:

Noul MINI Paceman subliniază poziţia sa excepţională ca model deopotrivă sportiv şi elegant, beneficiind de noi detalii de design, de performanţe îmbunătăţite, de eficienţă optimizată suplimentar, de dotări cu echipamente inovatoare şi de caracteristici premium rafinate la interior.

Conceptul de pionierat al automobilului - model compact cu trei uşi, cu linii asemănătoare cu cele ale unui coupé - oferă o combinaţie unică între plăcerea condusului şi funcţionalitate, iar opţional dispune şi de sistem de tracţiune integrală ALL4. Acum, toate acestea sunt şi mai atractive.

Puterea crescută a motorului de la noul MINI Cooper S Paceman consolidează poziţia de lider al plăcerii condusului în cadrul segmentului de piaţă.

La lansarea pe piaţă a faceliftului, prevăzută pentru luna iulie 2014, gama va fi completată şi de noua ediţie a sportivului suprem: MINI John Cooper Works Paceman.

Extravagant şi puternic, designul expresiv al caroseriei este scos în evidenţă de liniile orizontale, proporţiile dinamice şi suprafeţele puternic modelate, toate în stilul tradiţional al designului MINI.

Datorită sistemului de tracţiune integrală ALL4, cele mai evidente indicii ale plăcerii condusului sunt combinate cu sentimentul go-kart specific mărcii şi cu o versatilitate extinsă.

Prezenţa puternică a părţii frontale este evidenţiată, printre altele, de conturul grilei hexagonale a radiatorului. Alura de coupé a caroseriei nu ar fi completă fără uşile lungi, cu geamuri fără ramă. În partea din spate, portbagajul oferă un spaţiu generos pentru această clasă, acest lucru datorându-se şi hayonului cu deschidere largă.

Acoperişul, uşor înclinat în spate, formează o conexiune aproape perfectă cu restul caroseriei şi, opţional, este disponibil în nuanţe contrastante. Silueta alungită este rezultatul combinaţiei între linia cursivă a acoperişului şi suprafaţa de formă conică a geamurilor laterale, iar acum este accentuată suplimentar de noua opţiune Piano Black Exterior.

Reducerea masei şi optimizarea proprietăţilor aerodinamice se resimt şi la nivelul noilor jante din aliaj uşor, care - în funcţie de model - pot fi disponibile fie în echiparea standard, fie în cea opţională. O altă dotare opţională o reprezintă anvelopele cu rezistenţă redusă la înaintare. Nu trebuie uitate nici cele două nuanţe pentru vopseaua exteriorului: Jungle Green metalizat şi Midnight Grey metalizat.

Noul MINI Paceman se bucură şi de o accentuare suplimentară a imaginii sportive şi a caracteristicilor premium ale interiorului. Acum, cadranele vitezometrului şi turometrului sunt de culoare închisă, preluând stilul de la vârful de gamă MINI John Cooper Works Paceman. Designului interiorului, continuă abordarea cu patru locuri independente, care acum se bucură de un confort acustic optimizat. În plus, nu trebuie omise nici aplicaţiile cromate ale butoanelor de control pentru aerul condiţional, decoraţiuni care se bucură de un nou design.

În echiparea standard a interiorului intră sistemul de stocare MINI Center Rail, scaunele sport pentru conducător şi pasagerul din faţă, spătarele locurilor din spate sunt rabatabile individual. În consecinţă, volumul portbagajului poate varia de la 330 la 1.080 de litri.

La capitolul motorizări, noul MINI Paceman oferă o plăcere superioară a condusului şi o eficienţă îmbunătăţită: clienţii pot alege unul dintre cele patru motoare - două pe benzină şi tot atâtea variante diesel -, fiecare cu patru cilindri, iar gama include şi sportivul MINI John Cooper Works Paceman, echipat cu propulsor turbo cu patru cilindri, care dezvoltă 160 kW/218 CP.

Toate variantele modelului respectă acum standardele EU6 privind emisiile şi sunt echipate cu numeroase tehnologii MINIMALISM, care includ de la proprietăţi aerodinamice optimizate până la consum redus de combustibil şi nivel inferior al emisiilor.

În plus, modelul MINI Cooper S Paceman beneficiază de o putere mărită cu 5 kW, la un total de 140 kW/190 CP. Standard, transferul puterii se realizează prin transmisia manuală cu şase trepte, dar opţional este disponibilă şi o versiune automată, tot cu şase viteze. Sistemul de tracţiune integrală ALL4 este echipare de bază pentru MINI John Cooper Works Paceman, în timp ce restul modelelor îl au pe lista de opţionale.

Sentimentul unic go-kart se datorează tehnologiei de calitate superioară a suspensiei care include suspensie McPherson cu tije de împingere şi braţe duble ranforsate pentru puntea faţă, suspensie multilink pentru cea spate şi servodirecţie acţionată electromecanic cu funcţie Servotronic.

Printre dotările standard se numără şasiul sport pentru toate variantele de model, Dynamic Stability Control (DSC / control dinamic al stabilităţii), în timp ce Dynamic Traction Control (DTC / control dinamic al tracţiunii) cu Electronic Differential Lock Control (control electronic al blocării diferenţialului) este disponibil standard sau opţional, în funcţie de varianta modelului.

MINI Paceman beneficiază şi de un concept integrat de siguranţă, cu structură a caroseriei ce a fost optimizată în caz de accident. Numeroasele dotări standard privind siguranţa includ senzor de control al presiunii pentru fiecare roată, lumini de zi, iar protecţia pasagerilor este la acelaşi nivel cu cea oferită de MINI Countryman, model care a obţinut calificativul "cinci stele" la testele de impact Euro NCAP.

Plăcerea condusului şi confortul de nivel premium sunt evidenţiate şi de echiparea standard vastă sau de numeroasele posibilităţi de personalizare. Selecţia largă de dotări opţionale include noile proiectoare LED de ceaţă cu lumini de zi, luminile de parcare cu tehnologie LED, farurile xenon sau luminile adaptive în viraje, funcţie de acces confort, acoperişul din sticlă cu deschidere oblică, aerul condiţionat automat, cârligul de remorcare ce poate fi detaşat şi suportă sarcini de până la 1200 kg, sistemul de navigaţie MINI, butonul Sport, volanul sport îmbrăcat în piele cu clapete de schimbare a vitezelor pentru transmisia automată, volan multifuncţional cu tempomat, sistem de sonorizare Harman Kardon hi-fi şi accesorii specifice modelului John Cooper Works.

Nu mai puţin importantă este tehnologia avansată de interconectare, care oferă numeroase posibilităţi unice de infotainment în automobil. MINI Connected asigură o integrare vastă a smartphone-urilor în automobil şi o diversitate unică de funcţii prin extinderea continuă a aplicaţiilor disponibile. Actualul program include funcţii exclusive pentru MINI precum Mission Control, Dynamic Music, Driving Excitement şi MINIMALISM Analyser. De asemenea, conexiunea online permite utilizarea reţelelor de socializare precum Facebook, Twitter, foursquare şi Glympse, recepţia ştirilor RSS şi programe de entertainment precum AUPEO!, Stitcher, Deezer, Audible, Napster şi TuneIn Radio.Articole similare :
01
iul.
gama mini countryman si mini paceman se extinde
Auto
Din luna iulie 2013, gama de modele va fi extinsă cu variante suplimentare cu tracţiune integrală şi lansarea de noi componente sport şi opţiuni suplimentare. Cu începere din luna iulie...

21
ian.
mini a lansat noul clubman all4 2016 cu tractiune integrala
Auto
După lansarea pe piaţă, MINI Clubman, cel mai recent model al mărcii britanice, îşi continuă aventura de succes în segmentul premium al clasei compacte. Acum, impulsul suplimentar este oferit de...

16
apr.
noul mini countryman cu facelift pentru 2015 a fost lansat in premiera la new york
Auto
MINI Countryman îşi continuă drumul spre succes atât pe şosea, cât şi în regim off road. Primul model MINI cu patru uşi, hayon larg, cinci locuri şi opţional cu tracţiune integrală...

16
dec.
noul mini john cooper works clubman in romania de la 30700 euro
Auto
Odată cu premiera noului MINI John Cooper Works Clubman, marca britanică premium sărbătoreşte lansarea primului model John Cooper Works din segmentul compact premium.  ›Galerie foto Noul MINI John Cooper Works...

24
iun.
noul mini clubman primele informatii oficiale
Auto
Schimbarea de generaţii în familia de modele MINI continuă cu noul MINI Clubman, care reprezintă un concept inovator pentru segmentul premium al clasei compacte. Noul model înseamnă o combinaţie unică...

comments powered by Disqus
Foto:

Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Auto:
Artilcole stiri grupate pe subiecte