Stiri de ultima ora

Noul BMW Seria 7 este pregătit pentru lansarea în România

Noul BMW Seria 7 este pregătit pentru lansarea în România
Auto
După ce va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Frankfurt, la jumătatea lunii septembrie, noul BMW Seria 7 va debuta în showroom-urile din România pe 24 octombrie.

 ›Galerie foto:

Prin noul BMW Seria 7, BMW redefineşte experienţa condusului şi a călătoriei într-un automobil din segmentul de lux. Plăcerea de a conduce, emblematică pentru marcă, este combinată cu un nivel de confort remarcabil şi o experienţă fără egal a pasagerilor, totul într-un sedan de lux care îşi propune să rescrie toate standardele pieţei de automobile. Aceste performanţe sunt asigurate de un pachet fără precedent de tehnologii şi inovaţii, dintre care multe în premieră mondială, privind designul ultrauşor, sistemul de propulsie, şasiul, sistemele de operare şi control şi conectivitatea inteligentă.

După ce va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt IAA 2015 la jumătatea lunii septembrie, noul BMW Seria 7 va debuta în showroom-urile din România pe 24 octombrie, data startului internaţional al vânzărilor.

Noul Seria 7 este disponibil la început în trei variante de motorizări, două benzină şi una diesel. Toate sunt disponibile şi în versiunea cu ampatament lung, iar două dintre acestea pot fi comandate cu sistemul de tracţiune integrală BMW xDrive.

Preţul de început este de 73 150 Euro fără TVA (90 706 Euro cu TVA) pentru modelul 730d care dispune de un motor diesel de şase cilindri în linie pentru o putere de 195 kW/ 265 CP şi un nivel de emisii care poate să coboare în ciclul de test UE la numai 119g per km (în funcţie de pneurile din echipare). Cel mai scump model disponibil în prezent este 750iL xDrive. Versiunea cu ampatament lung, echipată cu un motor V8 pe benzină de 330 kW (450 CP) are un preţ de pornire de 105 945 Euro fără TVA (131 372 Euro cu TVA).

Susţinut de un pachet tehnologic fără egal, BMW Seria 7 stabileşte referinţa şi în ceea ce priveşte echiparea standard, cu o colecţie bogată de soluţii oferite clienţilor deja din echiparea de bază. Este vorba aici de un spectru larg de echipamente, precum Head-Up Display, sistemul de navigaţie, o gamă largă de echipamente de siguranţă şi confort, faruri LED integrale, tehnologii BMW EfficientDynamics sau pachete precum BMW Service Inclusive.

Conectivitate standard

Tot în pachetul de bază este oferită şi funcţionalitatea BMW Apps, care integrează aplicaţii ale telefonului mobil direct în sistemul maşinii, odată ce acestea au fost instalate pe telefon şi telefonul conectat la automobil printr-un cablu USB. În prezent, pentru România sunt disponibile 11 aplicaţii care includ soluţii de muzică, (precum Deezer sau Webradio), funcţii social media (precum Twitter sau Glympse), M Lap Timer şi GoPro.

BMW Seria 7, în premieră mondială, oferă sistemul Head-Up Display standard pentru întreaga gamă de modele. Revizuit complet, confirmă poziţia de leader a BMW în acest domeniu special de tehnologie. Acum, noua generaţie oferă o suprafaţă de proiecţie cu 75% mai mare, grafică full-color cu elemente 3D, mai multe informaţii printre care şi afişarea extinsă a informaţiilor de navigaţie (cu poziţionarea automobilului pe hartă în intersecţii).

Confort şi siguranţă standard

Totul începe cu accesul în automobil. În pachetul de bază sunt disponibile sistemul de acces confort, funcţia soft close pentru 750d şi hayonul electric cu funcţie soft close.

La interior este oferit sistemul de aer condiţionat automat cu controlul individual pe două zone atât pentru temperatură, cât şi pentru nivelul de ventilaţie (pentru versiunile cu ampatament mărit este oferit aerul condiţionat automat cu control pe patru zone). La acestea se adaugă scaunele faţă reglabile electric, cu memorie şi încălzire (pentru versiunea cu ampatament mărit, sunt disponibile standard şi scaunele spate încălzite). Pentru un plus de confort, la versiunea cu ampatament mărit trapa panoramică este oferită, de asemenea, în pachetul standard.

Noul BMW Seria 7 este primul model al mărcii care este oferit cu suspensie pneumatică pe ambele punţi. Aceasta este disponibilă standard şi asigură posibilitatea de a ridica garda la sol cu 20 mm la viteze de până 35 km/h. La viteze de peste 120 km/h, garda la sol este coborâtă automat cu 10 mm. Pentru un nivel ridicat de confort, de asemenea în echiparea standard, sunt oferite şi amortizoarele controlate electronic. Acestea se remarcă printr-un timp de răspuns deosebit de mic, cu posibilitatea de a ajusta rigiditatea independent atât pe compresie, cât şi pe revenire. Răspunsul acestora poate fi reglat prin comutatorul Driving Experience Control, disponibil de asemenea standard. În premieră, alături de modurile clasice SPORT, SPORT+, COMFORT, COMFORT+ şi ECOPRO, este disponibil şi modul Adaptiv. Acesta permite ca automobilul să se adapteze continuu la stilul de mers al conducătorului precum şi la configuraţia drumului, asigurând cea mai bună combinaţie între dinamică şi un nivel maxim de confort.

În utilizarea zilnică, la manevrele de parcare, conducătorul este ajutat de camera de luat vederi şi senzorii faţă şi spate, disponibili standard. Tot în echiparea de bază este disponibil pilotul automat cu funcţia de frânare şi pachetul de sisteme „Driving Assistant”.

Acesta din urmă include:

Avertizare la schimbarea benzii de rulare - la viteze de peste 10 km/h, la semnalizare, un sistem radar detectează automobile în „unghiul mort” din stânga şi dreapta automobilului şi avertizează în consecinţă conducătorul printr-un semnal luminos în oglinda exterioară corespunzătoare, precum şi printr-o vibraţie în volan.

Detectare pietoni şi obstacole cu funcţia „City braking” - la viteze între 10 km/h şi 60 km/h, sistemul frânează autonom pentru a evita tamponările faţă sau accidentarea pietonilor. Atunci când evitarea accidentului nu mai este posibilă, decelerarea minimizează energia de impact, iar funcţia de pregătire pentru frânare asigură un răspuns maxim al frânelor, în situaţii limită, la cea mai mică apăsare a acestora. Sistemul a fost premiat cu Euro NCAP Advanced Award în decembrie 2014.

Prevenirea coliziunilor spate – sistemul radar monitorizează spatele automobilului şi atunci când este detectată o maşină care se apropie din spate cu viteză relativă mare, şoferul acesteia din urmă este avertizat prin activarea luminilor de avarii la frecvenţă dublă. Suplimentar, sunt luate măsuri pentru siguranţă în caz de accident, precum închiderea geamurilor şi pretensionarea centurilor.

Pe timp de noapte, un plus de siguranţă şi confort este asigurat de farurile integrale LED care funcţionează împreună cu asistentul de fază lungă.

Eficienţă standard

O echipare standard mai bogată înseamnă un plus de masă semnificativ. Cu toate acestea, prin utilizarea fibrei de carbon pentru prima oară la un automobil din acest segment, tehnologia Carbon Core, dar şi prin folosirea altor materiale precum aluminiul, masa noului model a fost redusă cu până la 130 kg. BMW Seria 7 beneficiază de tot pachetul de tehnologii BMW EfficientDynamics, care include cea mai nouă generaţie de motorizări TwinPower Turbo şi cutia de viteze cu 8 trepte. Noul model este echipat, în premieră, cu cea mai nouă generaţie „Air Flaps Control” care gestionează temperatura motorului, asigurând, în paralel, o îmbunătăţire a coeficientului aerodinamic. Astfel, lamelele sunt integrate acum în grila dublă a radiatorului şi nu în spatele acesteia, astfel că, atunci când sunt închise, formează un corp comun cu grila. Împreună cu elemente precum Air Breathers, integrate în aripa faţă, sau Air Curtains, integrate în bara faţă, asigură un coeficientul aerodinamic atingând valoarea record pentru segment de 0,24.

Rezultatul tuturor acestor tehnologii este etalonul absolut atât în ceea ce priveşte consumul, cât şi performanţele dinamice. Astfel, modelul BMW 730d, echipat cu un propulsor diesel cu 6 cilindri în linie, asigură o acceleraţie 0-100 km/h în numai 6,1 secunde, în contextul unui nivel de emisii de numai 119g CO2 per km. Pentru referinţă, în urmă cu 7 ani, aceeaşi performanţă de 119g per km era considerată o valoare de top pentru modele compacte şi recompensa BMW 118d cu Green Car of the Year Award.

Service standard

La fel ca întreaga gamă de modele a mărcii, şi noul BMW Seria 7 beneficiază de pachetul de service gratuit „BMW Service Inclusive”. Acesta acoperă integral revizia standard şi procedurile de service şi întreţinere, precum schimbarea uleiului de motor, inclusiv a filtrului, service şi înlocuirea filtrul de aer, a microfiltrului, a bujiilor, a lichidului de frână, toate pe o perioadă de 5 ani sau 100.000 km. Pachetul este asociat seriei de şasiu, ceea ce înseamnă că serviciile rămân valabile şi la revânzare şi se poate beneficia de ele oriunde în lume, la orice service autorizat al mărcii.

Pachetul este completat de un alt serviciu special al mărcii – Condition Based Service. Operaţiile de service nu se fac la intervale fixe, ci pe baza uzurii măsurate de senzori. Aceasta sigură o întreţinere mai bună a automobilului, dar şi reducerea costurilor în cazul în cazul unei utilizări optime.
InformatiiAuto.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus