Stiri de ultima ora

Nissan își arată colții după arestarea lui Ghosn: japonezii vor mai multă putere de ...

Nissan își arată colții după arestarea lui Ghosn: japonezii vor mai multă putere de ...
Auto
Nissan își arată colții după arestarea lui Ghosn: japonezii vor mai multă putere de decizie în cadrul Alianței cu Renault

Publicat Sambata, 24.11.2018 de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com

Nissan analizează opțiunile prin care poate obține o putere mai mare de decizie în cadrul Alianței cu Renault, ca urmare a concedierii lui Carlos Ghosn după arestarea acestuia.

Nissan a decis la sfârșitul acestei săptămâni să-l concedieze pe Carlos Ghosn din posturile de director și de președinte al consiliului de administrație, ca reacție la arestarea acestuia pentru nedeclararea unor venituri.

Oficialii constructorului analizează acum opțiunile pe care le au la dispoziție pentru a obține o putere mai mare de decizie în cadrul Alianței pe care o au cu cei de la Renault .

În prezent, Renault deține 43% din acțiunile Nissan și are drept de vot în consiliul de administrație al japonezilor. În schimb, Nissan deține doar 15% dintre acțiunile Renault și nu are drept de vot în consiliul de administrație al francezilor. Acest dezechilibru este în prezent cu atât de neplăcut pentru Nissan cu cât producătorul japonez are vânzări globale cu 60% mai mari decât partenerii de Alianță.

După concedierea lui Ghosn, conducerea celor de la Nissan i-a revenit practic CEO-ului Hiroto Saikawa, despre care presa internațională speculează că se află în spatele furnizării unor informații esențiale care au condus la arestarea lui Ghosn.

De altfel, Saikawa l-a criticat dur pe Ghosn pentru încălcarea legislației japoneze și a fost unul dintre cei mai vehemenți opozanți ai proiectului lui Ghosn de a realiza o fuziune între Renault și Nissan. Se speculează că intenția lui Ghosn de a realiza o fuziune între cei doi constructori a generat numeroase nemulțumiri în cadrul conducerii Nissan.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus