Stiri de ultima ora

Încă o electrică pe piață: Fisker Ocean are funcție de karaoke și autonomie de 480 km

Încă o electrică pe piață: Fisker Ocean are funcție de karaoke și autonomie de 480 km
Auto
După o serie de imagini-teaser, noul Fisker Ocean a debutat oficial, înainte de prezentarea sa în cadrul CES 2020 de la Las Vegas. Detaliile tehnice nu sunt complete încă, dar iată ce am învățat până acum: Fisker Ocean este un SUV electric compact care poate găzdui până la cinci pasageri, dispune de un acoperiș solar retractabil și vine cu o funcție pentru karaoke.

Dar să ne întoarcem la cifrele care descriu cel mai bine o electrică: Ocean se folosește de o baterie cu capacitate de încărcare de 80 de kWh și poate parcurge, cu un singur plin, până la 482 de kilometri. Nu știm ce resurse de putere și cuplu are motorul electric, însă Fisker a precizat că Ocean se laudă cu un sprint 0-100 km/h de 2,9 secunde. SUV-ul este disponibil și cu tracțiune integrală.

La interior, bordul este minimalist – consola centrală are doar cinci butoane analogice, cu funcții de control pentru ventilație, climatizare, sistemul audio. Atât interfața sistemului de infotainment cât și instrumentarul de bord sunt reprezentate de ecrane; în pachetul de oferte pentru Fisker Ocean este inclus și un Head-Up Display. Nu s-au făcut mențiuni despre abilitățile de condus autonom ale lui Ocean, însă este improbabil ca noul intrat pe piața electricelor să posede mai puține tehnologii decât cele deja existente în modelele rivale ( Tesla Model Y și Ford Mustang Mach-E fiind doi dintre cei mai de seamă).

Fisker va fi disponibil la vânzare începând cu 2021, cu un preț de pornire (în SUA) de 37.499 $. Producătorul american va oferi posibililor clienți și posibilitatea achiziționării unui abonament (379 $/lună) prin care aceștia pot folosi un Ocean – fără a-l achiziționa – pentru până la 48.000 de kilometri/an.
auto-bild

Articole similare :
comments powered by Disqus