Stiri de ultima ora

Nasser Al-Attiyah câștigă pentru a treia oară în carieră Raliul Dakar: Toyota obține ...

Nasser Al-Attiyah câștigă pentru a treia oară în carieră Raliul Dakar: Toyota obține ...
Auto
Nasser Al-Attiyah câștigă pentru a treia oară în carieră Raliul Dakar: Toyota obține prima victorie în cea mai dură competiție de rally raid din lume

Publicat Vineri, 18.01.2019 de Cornel Șocariciu, Foto: Redbullcontentpool

1 2 3 4 5 6 7 8

Nasser Al-Attiyah a câștigat ediția din acest an a Raliului Dakar. Este a treia victorie a pilotul din Qatar în cea mai dură competiție de rally raid din lume. Toyota câștigă primul titlu în Dakar.

Ediția 2019 a , iar concurenții au avut de parcurs 5.598 de kilometri, dintre care 3.094 de kilometri de probe speciale.

La finalul celor 12 zile, cel mai bun timp a fost înregistrat în dreptul lui Nasser Al-Attiyah. Astfel, pilotul Toyota reușește să își treacă în cont a treia victorie în Raliul Dakar. Pilotul din Qatar a obținut prima victorie în 2011, atunci când concura alături de Volkswagen. Al doilea titlu a fost câștigat în 2015 împreună cu Mini.

Toyota are parte de o perioadă excelentă în motorsport. La finalul anului trecut, , iar acum, producătorul nipon își trece în cont prima victorie din Dakar.

Totodată, Toyota Hilux a devenit primul model echipat cu motor pe benzină care se impune în Dakar după ce raliul a fost mutat în America de Sud. Raliul Dakar a fost mutat în America de Sud în 2009.

Pe locul secund a încheiat Nani Roma (Mini X-Raid), iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Sebastien Loeb (PH Sport).

Articole similare :
comments powered by Disqus