Stiri de ultima ora

Mutare masivă pe piața auto: Grupul PSA (Peugeot-Citroen-Opel) fuzionează cu Alianța ...

Mutare masivă pe piața auto: Grupul PSA (Peugeot-Citroen-Opel) fuzionează cu Alianța ...
Auto
Mutare masivă pe piața auto: Grupul PSA (Peugeot-Citroen-Opel) fuzionează cu Alianța Fiat-Chrysler

Publicat Joi, 31.10.2019 de Daniel Popescu

Grupul PSA Peugeot-Citroen și Alianța Fiat-Chrysler vor fuziona și vor avea putere egală de decizie. Noul constructor va fi al patrulea ca mărime din lume după Grupul Volkswagen, Toyota și Alianța Renault-Nissan.

La numai 24 de ore după apariția , Grupul PSA Peugeot - Citroen și Alianța Fiat - Chrysler au anunțat joi dimineață că au decis să fuzioneze.

Planul prevede constituirea unei companii cu sediul în Olanda în care fiecare dintre cei doi mari constructori vor deține câte 50% dintre acțiuni.

Carlos Tavarez, actualul CEO al Grupului PSA, va deveni CEO-ul noului constructor, în timp ce John Elkann, actualul președinte al Alianței Fiat-Chrysler, va deveni președintele noului productor. Consiliul de administrație al noului constructor va fi alcătuit din 11 membri, dintre care 5 vor fi nominalizați de Grupul PSA, iar 5 de Alianța Fiat-Chrysler.

Numele noului constructor nu a fost inca anuntat

Cele două părți nu au anunțat încă numele noului constructor rezultat în urma fuziunii. În acest moment este greu de intuit care va fi numele oficial sub care va fi listat la bursă noul constructor, având în vedere că în total vor exista nu mai puțin de 11 mărci auto reunite sub o singură companie.

Totuși, este cert că noul constructor va primi un nume oficial, mai ales că va fi listat pe bursele din Paris, Milano și New York.

Primele efecte ale fuziunii: investiții comune

Unul dintre scopurile fuziunii este reducerea costurilor de operare. De altfel, producătorii estimează că vor economisi până la 3.7 miliarde de euro pe an, fără să ia în calcul eventualele închideri de uzine.

Pentru moment nu este clar cum își vor unifica producătorii operațiunile, însă aceștia menționează o "alocare mai eficientă a resurselor pentru investiții în platforme, motoare și tehnologii".

Alfa Romeo și Maserati au "potențial de dezvoltare"

Alianța Fiat-Chrysler deține brandurile Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Maserati, Ram, Lancia și Chrysler.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus