Stiri de ultima ora

Mazda MX-5 RF, în România de la 25.890 de euro

Mazda MX-5 RF, în România de la 25.890 de euro
Auto
Versiunea RF a celui mai bine vândut roadster din toate timpurile duce la un nou nivel şi conceptul Jinba Ittai, care simbolizează în cultura japoneză unitatea dintre cal şi călăreţ. Modelul poate fi comandat deja în România.

 ›Galerie foto:

Încă de la debutul de la Salonul Internaţional de la New York de anul trecut, Mazda MX-5 RF (retractable fastback) s-a remarcat prin transpunerea inedită a filosfiei de design KODO într-un model care aminteşte de versiunile clasice targa.

Acoperişul retractabil automat este cel mai rapid din lume, plierea sau extinderea fiind posibile în doar 13 secunde de la acţionarea comenzii, şi adaugă modelului doar 45 de kilograme în plus, menţinându-i masa redusă. MX-5 RF nu impresionează doar prin design, ci şi prin practicalitate, întrucât volumul portbagajului care putea găzdui două bagaje medii nu a fost afectat.

MX-5 RF poate fi comandat cu jante de 16 sau 17 inci, inclusiv o versiune din aluminiu realizată de BBS, disponibilă în funcţie de nivelul de echipare. Tot în funcţie de varianta de dotări, acoperişul poate fi livrat în culoarea caroseriei sau în variantă negru piano. Spre deosebire de MX-5 cu soft-top, RF este disponibil cu noua culoare premium Gri Machine, cu inserţii de aluminiu pentru a accentua strălucirea. Pasagerii unui MX-5 RF vor beneficia de confortul unui coupe veritabil, însă silenţios şi, în funcţie de echiparea aleasă, de scaune Recaro cu Alcantara şi piele sau piele nappa. Toate elementele deja încorporate de MX-5 soft-top se regăsesc şi în gama de dotări RF, inclusiv ecranul tactil de 7 inci pentru infotainment, completat acum de un nou display de 4,6 inci din zona instrumentelor de bord. Şasiul SKYACTIV a fost adaptat, astfel că suspensia şi direcţia au fost special reglate pentru o experienţă unică, iar sistemul de susţinere a motorului a fost, de asemenea, optimizat pentru a reţine vibraţiile.

Sub capota noii versiuni sunt două motoare pe benzină, un SKYACTIV-G 1.5 de 131 CP, cu un consum mediu combinat de 6,1l/100 km şi SKYACTIV-G 2l care generează 160 CP şi prezintă un consum minim combinat de 6,4l/100 km. În premieră pentru MX-5, în plus faţă de cutia manuală SKYACTIV-MT cu 6 trepte, care asigură schimbarea rapidă şi precisă între viteze, RF este disponibil cu transmisa automată SKYACTIV-AT tot cu 6 rapoarte, care va oferi o experienţă cât mai apropiată de cea manuală. Ambele motoare respectă normele Euro 6 şi beneficiază de un sistem de admisie optimizat, mai uşor cu 30% decât în cazul generaţiei anterioare şi de evacuarea tip 4-2-1 din echiparea versiunii soft-top.

Noua Mazda MX-5 RF beneficiază de o gamă variată de sisteme de siguranţă i-ACTIVESENSE. Blind Spot Monitoring (BSM) monitorizează spatele şi lateralele maşinii şi poate fi folosit şi la deplasarea în marşarier împreună cu sistemul RCTA. Sistemul de atenţionare la depăşirea benzii de rulare (LDWS) avertizează şoferul dacă depăşeşte linia dintre benzile de mers fără să semnalizeze. Faruri cu tehnologie LED în echipare standard şi opţional sistemul de control automat fază lungă (HBC) comută farurile adaptive între faza scurtă şi faza lungă. Iar în rampă şoferii vor fi asistaţi de sistemul HLA, pentru o plecare mai facilă de pe loc.

Articole similare :
comments powered by Disqus