Stiri de ultima ora

Mazda dezvăluie noile concepte uşoare MX-5 la Salonul SEMA de la Las Vegas

Mazda dezvăluie noile concepte uşoare MX-5 la Salonul SEMA de la Las Vegas
Auto
Mazda debutează la SEMA Show 2015 din Las Vegas cu două concepte care au la bază noul MX-5. Conceptele MX-5 Spyder şi MX-5 Speedster duc într-o nouă dimensiune plăcerea de a conduce un MX-5, după ce greutatea lor a fost redusă şi mai mult.

 ›Galerie foto:

Designerii s-au lăsat inspirați de roadsterele de epocă. MX-5 Spyder dispune de un plafon uşor, culoare Argintiu Mercury la exterior, kit aero din fibră de carbon, jante uşoare de 17 inch Yokohama ADVAN Racing RS II şi un interior din piele naturală Spinneybeck PRIMA. Între timp, MX-5 Speedster, readuce roadsterul acolo de unde a pornit totul – are inclusiv deflectoare în loc de parbriz – pentru a trăi experienţa de odinioară a condusului într-o mașină decapotabilă. Mazda a dus la extrem scăderea în greutate a acestor modele, de aceea portierele şi scaunele sunt realizate din fibră de carbon, iar jantele RAYS 57 Extreme Gram de 16 inch sunt special proiectate. Speedster cântăreşte numai 943 de kg şi are o gardă la sol cu 30 de mm mai joasă faţă de MX-5-ul de serie, mulțumită unei suspensii coilover (reglabilă).

„Atât MX-5 Spyder, cât şi MX-5 Speedster sunt modele cu un design fără compromisuri, care evidenţiază punctele tari ale modelului MX-5”, spune Ken Saward, design manager Mazda America de Nord. El şi colegii lui de la Mazda au colaborat cu diverşi producători de piese aftermarket şi ateliere specializate în modificarea automobilelor, pentru a crea aceste două concepte. „Pentru noul MX-5 2016 acum putem arăta modul radical în care modelul nostru sport reprezentativ poate fi modificat, dar să rămână, în acelaşi timp, fidel misiunii lui.”

MX-5 Spyder şi MX-5 Speedster se află expunse în standul Mazda, aflat în hala de nord a Las Vegas Convention Centre. Salonul SEMA este un eveniment anual dedicat produselor auto aftermarket, organizat de Specialty Equipment Market Association. Salonul durează până în 6 noiembrie.

Articole similare :
comments powered by Disqus