Stiri de ultima ora

Mai bine mai târziu decât niciodată: încep lucrările pentru 37 de kilometri de autostradă ...

Mai bine mai târziu decât niciodată: încep lucrările pentru 37 de kilometri de autostradă ...
Auto
România ar trebui să aibă în toamna anului viitor încă 37 de kilometri de autostradă, în cazul în care termenul stabilit pentru lucrările la noi trei tronsoane va fi respectat.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că în 4 mai au început lucrările pe încă trei segmente din cadrul autostrăzii A3 Bucureşti - Borş, cunoscută şi drept Autostrada Transilvania. Perioada de proiectare este de 4 luni şi va fi urmată de o perioadă de 12 luni pentru execuţia lucrărilor, astfel că tronsoanele ar trebui deschise traficului rutier în prima parte a lunii septembrie 2017.

Urmareste Automarket

Primul tronson este Ogra - Iernut şi are o lungime de 3.6 kilometri, în timp ce al doilea lot are 17.9 kilometri şi urmează să fie realizat intre localităţile Iernut şi Chetani. Nu în ultimul rând, cel de-al treilea lot începe la Chetani şi se termină la Câmpia Turzii, având o lungime totală de 15.69 kilometri.

Valorea totală a lucrărilor este de 509 milioane de lei fără TVA. Cele trei loturi vor asigura legătura cu tronsonul Târgu Mureş - Ogra şi, respectiv, Câmpia Turzii - Gilău, care a fost deja dat în exploatare.

Contractele iniţiale pentru cele trei segmente au fost semnate în februarie 2015, însă autorităţile au avut nevoie de mai bine de un an pentru a aproba începerea lucrărilor. 
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus