Stiri de ultima ora

Lotul de 6.5 kilometri care unește autostrada A3 de București a fost inaugurat: soluție ...

Lotul de 6.5 kilometri care unește autostrada A3 de București a fost inaugurat: soluție ...
Auto
Lotul de 6.5 kilometri care unește autostrada A3 de București a fost inaugurat: soluție controversată pentru intrarea pe autostradă

Publicat Luni, 17.12.2018 de Daniel Popescu, Foto: Construim-Romania

Segmentul de autostradă de 6.5 kilometri care leagă Bucureștiul de Autostrada A3 a fost deschis vineri, însă semaforizarea intersecției în cruce în locul unui sens giratoriu generează controverse cu privire la blocaje în trafic.

România are începând de vineri încă 6.5 kilometri de autostradă, după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a inaugurat în cele din urmă tronsonul care face legătura între București și autostrada A3 București - Ploiești.

Astfel, bucureștenii pot intra pe autostradă de la intersecția Șoseaua Petricani - Str. Fabrica de Glucoză, fără să mai fie nevoiți să meargă pe Șoseaua de Centură până la Ștefăneștii de Jos.

Cu toate acestea, soluția adoptată de autorități pentru gestionarea traficului în intersecția în cruce a generat numeroase controverse, în special din cauza introducerii unui semafor care generează blocaje în trafic pe Șoseaua Petricani.

Soluția adoptată este una temporară, întrucât planul prevede construcția unui sens giratoriu după lărgirea străzii Fabrica de Glucoză la patru benzi. Chiar și atunci, construcția giratoriului va fi însă complicată din cauza liniei de tramvai din zonă.

"Din perspectiva siguranței traficului, soluția aleasă acum, intersecție în T semaforizată, este cea mai bună. Nu știu cum ar putea avea ulterior sens giratoriu în zonă în condițiile în care există linia de tramvai. Mai există și problema trecerilor de pietoni”, a declarat auditor de siguranță rutieră Robert Cristian Moraru pentru publicația G4Media.

Pe de altă parte, autoritățile nu au deschis circulația și la nodul rutier de la Moara Vlăsiei, deși lucrările de construcție au fost deja finalizate. 

Noua autostradă a fost inaugurată la numai o zi după deschiderea traficului rutier pe tronsoanele Ungheni - Ogra și Ogra - Iernut cu o lungime totală de 13.7 kilometri. Astfel, rețeaua totală de autostrăzi din România a ajuns la 805 kilometri.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus