Stiri de ultima ora

Legea pentru reglementarea serviciilor de ride-hailing: mai puțin de jumătate dintre șoferii ...

Legea pentru reglementarea serviciilor de ride-hailing: mai puțin de jumătate dintre șoferii ...
Auto
Legea pentru reglementarea serviciilor de ride-hailing: mai puțin de jumătate dintre șoferii Uber au primit autorizație

Publicat Marti, 08.10.2019 de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com

Uber a dezvăluit ca mai puțin de jumătate dintre șoferii săi parteneri au primit până în prezent autorizație pentru a folosi aplicația și după intrarea în vigoare a legii care reglementează serviciile de ride-hailing.

La sfârșitul lunii iunie, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care activitatea serviciilor de ride-hailing pe piața din România este reglementată .

Cu toate acestea, reprezentanții Uber fac un apel public la șoferi pentru a obține cât mai repede autoriatiile necesare până la termenul inițial de 1 noiembrie. De altfel, Uber România susține că până în prezent ai puțin de jumătate dintre șoferii săi parteneri au obținut toate autorizațiile necesare. După intrarea în vigoare a legii, Uber va bloca accesul șoferilor la aplicație dacă aceștia nu au obținut autorizațiile.

"Platformele precum Uber trebuie să blocheze accesul șoferilor care nu au finalizat procesul de licențiere. Dacă nu vom reuși să implementăm schimbările, atunci atât noi, cât și șoferii, riscăm amenzi sau pierderea licențelor", a precizat Nicoleta Schroeder, manager general Uber România.

Pentru a crește numărul sofeirilor autorizați, Uber a anunțat casoferii care finalizează procesul de autorizare vor beneficia de comision de 0% la cursele realizate până în 1 noiembrie. În plus, Uber a crescut numărul de angajați care lucrează la centrul de suport pentru șoferii parteneri și colaborează în această direcție inclusiv cu Fundația Academia de Transport Intern și Internațional (FATII).

Toate aceste acțiuni sunt derulate în cadrul unei campanii care a primit numele Ultima zi #1Noiembrie.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus