Stiri de ultima ora

Legea care ar fi restricționat utilizarea radarelor este neconstituțională: polițiștii pot ...

Legea care ar fi restricționat utilizarea radarelor este neconstituțională: polițiștii pot ...
Auto
Legea care ar fi restricționat utilizarea radarelor este neconstituțională: polițiștii pot folosi în continuare radare care nu sunt amplasate în locuri vizibile

Publicat Joi, 11.07.2019 de Daniel Popescu

Legea prin care utilizarea radarelor ar fi fost puternic restricționată a fost declarată neconstituțională, astfel că polițiștii vor putea utiliza în continuare radare pe mașini neinscripționate și care nu sunt amplasate în locuri vizibile.

Parlamentul României a votat la jumătatea lunii mai , care prevedea că polițiștii nu vor mai avea dreptul să monteze radare pe mașini care nu sunt inscripționate și pe mașini care nu sunt vizibile pentru șoferi.

În plus, legea respectivă prevedea că polițiștii sunt obligați să poarte uniformă specifică și să folosească radare pistol doar la cel mult 10 metri depărtare de mașina de poliție.

Teoretic, legea ar fi intrat în vigoare după ce ar fi fost promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial. Cu toate acestea, președintele Klaus Iohannis a contestat legea la Curtea Constituțională a României (CCR), iar instituția a anunțat în această săptămână că legea votată de Parlament este neconstituțională.

În urma acestei decizii, legea votată de parlamentari la jumătatea lunii mai nu va intra în vigoare.

O lege foarte asemănătoare  a mai fost adoptată și în 2018 , însă nici aceasta nu a intrat în vigoare întrucât a fost de asemenea contestată la Curtea Constituțională a României și retrimisa în Parlament. Comparativ cu precedentul proiect de anul trecut, din proiect adoptat in luna mai lipsește o singură prevedere, și anume cea potrivit căreia utilizarea radarelor ar fi trebuit anunțată de polițiști prin intermediul unor panouri rutiere amplasate cu cel puțin 500 de metri înainte.

Anterior, polițiștii rutieri  care prevedea instalarea de panouri cu cel puțin 500 de metri înainte de locul în care se folosesc radare.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus