Stiri de ultima ora

Leclerc admite superioritatea lui Vettel: "Germanul gestionează mai bine ...

Leclerc admite superioritatea lui Vettel: "Germanul gestionează mai bine ...
Auto
Charles Leclerc admite că Sebastian Vettel gestionează mai bine pneurile, ceea ce îi permite să obțină rezultate mai bune în acest sezon.

Charles Leclerc a concurat pe locul 3 în Marele Premiu al Ungariei înainte de a fi depășit de coechipierul său Sebastian Vettel, care a avut avantajul unor pneuri mai performante în finalul cursei.

Rezultatul a scos în evidență încă o dată că Leclerc are dificultăți să mențină un ritm constant spre finalul duratei de viață a cauciucurilor. De altfel, pilotul monegasc a admis această slăbiciune care îl privează de obținerea unor performanțe mai bune.

"M-am chinuit mult cu pneurile spate de la jumătatea cursei încolo. Am oprit destul de devreme în primul stint, în primul rând pentru că aveam probleme cu pneurile, iar spre finalul celui de-al doilea stint am avut din nou probleme. Cu siguranță Vettel se descurcă mai bine decât mine pe stinturile lungi în care pneurile se degradează", a declarat el.

Leclerc intuiește deja că principala problemă este legată de stilul său de pilotaj, însă afirmă că va analiza și setările monopostului în încercarea de a corecta această deficiență.

"Cred că trebuie să înțeleg ceva în privința mea. M-am chinuit mai mult și am degradat mai mult pneurile decât Vettel. Cred că asta vine din stilul de pilotaj. Poate concurez prea agresiv în curse, așa că trebuie să analizez și să îmbunătățesc situația în următoarele curse", a adăugat el.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus