Stiri de ultima ora

Kia va avea 11 modele electrice în 2025: primul model electric de sine-stătător apare în ...

Kia va avea 11 modele electrice în 2025: primul model electric de sine-stătător apare în ...
Auto
Kia va avea 11 modele electrice în 2025: primul model electric de sine-stătător apare în 2021 și se va baza pe conceptul Imagine by Kia

Publicat Marti, 14.01.2020 de Daniel Popescu, Foto: Kia

Kia a anunțat că va avea o gamă alcătuită din 11 modele electrice în 2025, iar primul dintre ele urmează să fie lansat în 2021 și să aibă la bază conceptul Imagine by Kia.

Kia a oferit în această săptămână o serie de detalii cu privire la strategia pe termen mediu și lung prin care intenționează să se concentreze pe segmentul mașinilor electrice , în detrimentul mașinilor cu motoare cu combustie internă.

Astfel, Kia anunță că va avea o gamă alcătuită din 11 modele electrice până la sfârșitul anului 2025, atunci când estimează vânzări de 500.000 de unități pe an. Pe baza estimărilor cu privire la creșterea pieței, Kia anticipează că va avea o cotă de piață de 6.6% pe segmentul mașinilor electrice la nivel global, dacă nu sunt luate în calcul vânzările de electrice din China.

De asemenea, Kia a confirmat că primul său model electric de sine-statator (n.r - Kia e-Soul se bazează pe Soul) va fi lansat în 2021. Chiar dacă nu a oferit alte detalii despre acesta, oficialii mărcii sud-coreene au confirmat anterior că în 2021 Kia va lansa un model electric bazat pe conceptul Imagine by Kia  (foto).

Nu este clar ce alte modele electrice pregătește Kia, însă COO-ul Emilio Herrera a dezvăluit în toamna anului trecut că una dintre opțiuni este ca Ceed, cel mai popular model al brandului, .

"Gradual, fiecare variantă de Ceed va avea o formă de electrificare. Luăm în considerare și o versiune electrică", a declarat el la vremea respectivă.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus