Stiri de ultima ora

Honda renunță la diesel până în 2021

Honda renunță la diesel până în 2021
Auto
Honda renunță treptat, dar sigur, la motoarele diesel. Decizia a fost anunțată recent de oficialii companiei nipone.

Mai precis, unul dintre directorii diviziei din Regatul Unit a mărcii Honda a specificat că diesel-urile vor fi eliminate din oferta Honda odată cu înlocuirea actualului Civic. Până atunci, Honda va avea în continuare propulsoare alimentate cu motorină în gamă, dar le va limita numărul prin scoaterea acestor motoare de pe listă de fiecare dată când este lansat un model nou.

Ora de Educație Rutieră

Practic, Honda renunță la diesel prin reducerea numărului de modele care primesc asemenea propulsoare în ofertă și eliminarae acestor motoare din gamă odată ce automobilele care au asemenea agregate ajung să fie împrospătate printr-un facelift sau o generație nouă.

Strategia nu este deloc nouă, fiind aplicată și de alți constructori. În cadrul acestei săptămâni, Volkswagen a anunțat că nu va mai dezvolta noi motoare cu ardere internă după ce va lansa viitoarea generație de motoare, în 2026.

Astfel, Volkswagen nu a specificat o data de la care nu va mai comercializa autovehicule cu motoare cu ardere internă, dar a precizat momentul din care nu va mai dezvolta noi motoare cu aprindere prin scânteie sau cu aprindere prin compresie.

În cazul Honda, oficialii care reprezintă japonezii au clarificat faptul că anul 2021 va fi ultimul în care vor fi vândute motoare diesel în Europa purtând sigla acestui brand. Lipsa lor în ofertă va fi compensată prin electrificarea celorlalte propulsoare din gamă și creșterea autonomiei asigurate de acestea și reducerea consumului mixt de carburant folosind sisteme hibride.

Articole similare :
comments powered by Disqus