Stiri de ultima ora

Greșeli frecvente la volan explicate de pilotul Adrian Grigore

Greșeli frecvente la volan explicate de pilotul Adrian Grigore
Auto
România are un deficit tulburător în materie de educație rutieră, iar șoselele noastre sunt cele mai periculoase din întreaga Uniune Europeană. Cu toate acestea, șoferii nu conștientizează că fac o serie de greșeli frecvente la volan.

Situația nu se oprește la graniță, iar românii au provocat accidente grave și în alte țări. Una dintre cauze este conduita la volan a acestora, lipsită de responsabilitate și parcă bazată exclusiv pe ”mie nu mi se poate întâmpla”. Alte accidente au avut loc fie din cauza oboselii exagerate, fie din cauza manevrelor iresponsabile.

Dacă în primul clip v-a fost  și care este rolul acesteia în conducerea de zi cu zi, al doilea material pregătit de noi împreună cu pilotul Adrian Grigore v-a arătat circulația corectă a mâinilor pe volan. Al treilea clip a fost dedicat pericolului utilizării telefonului la volan, iar ultimul din serie tratează greșeli frecvente la volan pe care le poți observa la șoferii români.

Greșeli frecvente la volan – risc de accident în orice moment!

Indiferent de nivelul vostru de îndemânare și pregătire, aceste sfaturi se aplică la orice automobil fabricat în ultimul secol și vă asigură mai multă siguranță și mai mult control al vehiculului pe drum.

În cazul utilizării telefonului la volan, situația este mult mai simplă – indiferent de cât de talentat ai fi cu volanul, toată îndemânarea este egală cu zero dacă privirea ta este ațintită unui ecran în loc să fii cu ochii la drum.

La fel ca găsirea poziției corecte la volan, legarea centurii de siguranță și manevrarea corectă a volanului, renunțarea la utilizarea telefonului la volan face diferența între accident și o călătorie fără incidente. Pe lângă acestea, există o serie de greșeli frecvente la volan pe care șoferii români par să le repete fără a ști de ce fac asta.

La fel ca în cazul sfaturilor anterioare, nu te costă nimic să le aplici și vei deveni pe loc un șofer mai sigur.

Mai mult decât atât, ele pot să facă diferența între o evitare la limită și un accident, după cum subliniază și  Adrian Grigore  într-unul dintre clipurile din seria pe care a pregătit-o împreună cu Auto Bild România pentru cititorii noștri.

Te invităm să urmărești clipul de mai jos și să te asiguri că nu îți distragi atenția de la drum prin folosirea telefonului la volan. Fii responsabil, este gratis!
auto-bild

Articole similare :
comments powered by Disqus