Stiri de ultima ora

GATA, mașinile pe benzină și motorină sunt ISTORIE! Prima țară unde se vor produce doar autoturisme electrice, autonome și chiar... zburătoare

GATA, mașinile pe benzină și motorină sunt ISTORIE! Prima țară unde se vor produce doar autoturisme electrice, autonome și chiar... zburătoare
Auto
Unul din cei mai importanți producători auto, Hyundai , va investi aproximativ 35 miliarde dolari, iar Guvernul va ajuta cu aproape 2 miliarde dolari sectorul din acest domeniu, scrie hotnews.ro citând Bloomberg.

Autoritățile su-coreene plănuiesc amplasarea a 660 de stații de încărcare pentru mașinile care funcționează pe bază de hidrogen până în 2030 și 15.000 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice, până în 2025 (acum având în jur de 5.500).

Mai mult, autoritățile țintesc ca mașinile electrice să poată merge 600 de kilometri cu o singură încărcare, iar acestea să se încarce de 3 ori mai rapid.

În ceea ce privește vehiculele autonome, acestea vor fi atât electrice, cât și pe baza de hidrogen.

Până în 2024, Guvernul plănuiește să dezvolte infrastrucura, respectiv telecomunicațiile, hărțile de precizie și drumurile esențiale pentru mașinile autonome.

Comercializarea mașinilor complet autonome va începe până în 2027.

Totodată, autoritățile își propun să comercializeze mașini zburătoare până în 2025.

Adoptând tehnologia mașinilor zburătoare, timpul de călătorie în zonele metropolitane va fi redus cu 40%.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus