Stiri de ultima ora

Fuziunea dintre Grupul PSA și Fiat-Chrysler ar putea deveni incertă din cauza pandemiei de coronavirus: "Valoarea constructorilor trebuie reanalizată"

Fuziunea dintre Grupul PSA și Fiat-Chrysler ar putea deveni incertă din cauza pandemiei de coronavirus: Valoarea constructorilor trebuie reanalizată
Auto
Fuziunea dintre Grupul PSA și Fiat-Chrysler ar putea deveni incertă din cauza pandemiei de coronavirus: "Valoarea constructorilor trebuie reanalizată"

Publicat Joi, 26.03.2020 de Daniel Popescu, Foto: Grupul PSA

Fuziunea dintre Grupul PSA Peugeot-Citroen și Alianța Fiat-Chrysler ar putea deveni incertă din cauza pandemiei de oronavirus, întrucât toate calculele despre valoarea constructorilor și veniturile estimate trebuie reanalizate.

Grupul PSA Peugeot - Citroen și Alianța Fiat-Chrysler și-au propus ca fuziunea anunțată în luna octombrie a anului trecut .

Echipele de avocați ale celor doi mari constructori continuă să lucreze la actele necesare pentru a primi acordul autorităților din Europa și Statele Unite pentru fuziune, iar surse apropiate discuțiilor afirmă că negocierile finale ar putea fi influențate de pandemia de coronavirus SARS-CoV-2.

"În contextul actualei situații economice, este necesar să revizuim termenii financiari pentru ca fuziunea să meargă mai departe", a declarat o sursă apropiată negocierilor pentru agenția franceză de presă AFP.

Ca parte a acordului inițial, Fiat-Chrysler trebuie să plătească acționarilor dividende de 5.5 miliarde de euro, în timp ce Grupul PSA trebuie să distribuie acționarilor o sumă echivalentă cu 46% din valoarea de piață a producătorului de componente Faurecia, care face parte din Grup.

Principala problemă este că valoarea de piață a celor de la Faurecia a scăzut deja cu circa o treime din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Pe de altă parte, plata unor dividente de miliarde de euro devine oricum incertă din cauza problemelor de lichiditate cu care se vor confrunta toți constructorii auto ca urmare a scăderii dramatice a vânzărilor și a închiderii temporare a uzinelor.

Oficialii Grupului PSA și ai Alianței Fiat-Chrysler au refuat să comenteze informațiile.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus