Stiri de ultima ora

Ford va concedia 10% dintre angajați până în septembrie: 7. ...

Ford va concedia 10% dintre angajați până în septembrie: 7. ...
Auto
Ford va concedia 10% dintre angajați până în septembrie: 7.000 de persoane își vor pierde locul de muncă la nivel global

Publicat Marti, 21.05.2019 de Daniel Popescu

Ford a anunțat că va concedia 7.000 de angajați până la sfârșitul lunii septembrie, echivalentul a circa 10% din forța globală de muncă pe care o are constructorul american.

Ford a anunțat la începutul acestei săptămâni o serie de detalii cu privire la planurile pentru restructurarea forței de muncă.

Într-un email trimis angajaților, CEO-ul Jim Hackett a dezvăluit că producătorul american va concedia 7.000 de angajați la nivel global, echivalentul a circa 10% din numărul total de angajați. În acest număr, CEO-ul Ford a inclus atât plecările voluntare din companie, cât și posturile deschise pe care producătorul nu le va mai ocupa.

Hackett a detaliat doar parțial lista concedierilor, care va include cel puțin 800 de persoane concediate în Statele Unite. Totuși, presa internațională a relatat la începutul acestui an ca Ford intenționează să renunțe la .

"Ford este o familie și este dificil și emoționant să ne luăm rămas bun de la colegi. Am renunțat la vechile practici din unele regiuni, când persoanele concediate trebuia să plece imediat cu bunurile, iar acum le oferim oamenilor posibilitatea să rămână câteva zile pentru a împacheta lucrurile și a-și lua rămas bun", a scris Hackett în emailul pentru angajați.

Ford susține că va economisi echivalentul a peste 500 de milioane de euro anual în urma concedierilor.

Nu este clar câte poziții vor fi afectate în Europa, însă este foarte puțin probabil ca uzina Ford de la Craiova să fie afectată, în contextul în care constructorul face angajări pentru a începe producția SUV-ului Ford Puma spre finalul acestui an.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus