Stiri de ultima ora

Ford sugerează că ar putea redirecționa investițiile viitoare planificate pentru uzina din ...

Ford sugerează că ar putea redirecționa investițiile viitoare planificate pentru uzina din ...
Auto
Ford sugerează că ar putea redirecționa investițiile viitoare planificate pentru uzina din România: "Avem nevoie de drumul expres Craiova - Pitești"

Publicat Joi, 18.04.2019 de Daniel Popescu

Ford pune presiune pe autorități să finalizeze drumul expres Craiova - Pitești până în 2021, iar în caz contrar va analiza posibilitatea de a redirecționa investițiile viitoare planificate pentru uzina din România.

Ford își va intensifica în perioada următoare activitatea de la uzina pe care o deține la Craiova, ca urmare a deciziei de a , în paralel cu Ecosport.

Constructorul american a solicitat în mai multe rânduri construcția unui drum expres între Craiova și Pitești, pentru ca logistica producătorului să fie simplificată, iar în prezent autoritățile susțin că drumul va fi finalizat până în 2021, chiar dacă lucrările nu au început încă.

În cazul în care autoritățile nu-și vor respecta promisiunile, Ford va analiza posibilitatea de a redirecționa investițiile viitoare în alte uzine, însă a exclus posibilitatea de a renunța complet la uzina de la Craiova.

"Răspunsul direct este nu. Dar, pe măsură ce mergem înainte, compania va lua decizii referitoare la unde își va investi banii. Va investi acolo unde are sens să investească din perspectiva de business. Așa este în orice țară. Trebuie să vedem ce se va întâmpla în România și, având în vedere ceea ce se va întâmpla efectiv, ne vom învești banii în viitor", a declarat Ian Person, CEO-ul Ford România, în cadrul unui interviu acordat postul de radio RFI România.

Oficialul Ford explica insistențele pentru drumul Craiova - Pitești pe baza timpului pierdut din cauza infrastructurii precare și oferă ca exemplu cât durează importul de componente din Europa de Vest până la uzina din Craiova.

"Dacă mergi din nordul Germaniei până la granița cu Ungaria, estimăm că un camion va circula cu o viteză de 75 km pe oră. Odată ajuns la granița României, până în Craiova același camion va avea o viteză medie de 45 km pe oră. Asta reprezintă patru ore în plus de condus. Iar 4 ore de condus înseamnă patru ore de costuri suplimentare", a adăugat Person.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus