Stiri de ultima ora

Fără menajamente: Acest Ferrari F430 Spider a fost condus în fiecare zi

Fără menajamente: Acest Ferrari F430 Spider a fost condus în fiecare zi
Auto
Autoturismul decapotabil cu numere de Suedia a reușit să ajungă cu kilometrajul la peste 253.000 de kilometri. Un rulaj absolut fabulos pentru un Ferrari.

Cu toate acestea, mașina arată impecabil. La exterior nu se poate observa nicio urmă de uzură, iar vopseaua și jantele sunt în stare perfectă. De asemenea, și interiorul a rezistat miraculos de bine la cei peste un sfert de milion de kilometri, semn că materialele utilizate de brandul exclusivist sunt de foarte bună calitate.

Singurele semne de uzură se pot observa pe porțiunea de material alcantara de pe volan, care oricum se uzează rapid la orice mașină, și pe câteva butoane; cel de selectare a modului de condus și cele de deschidere a geamurilor electrice.

Există șanse ca acest Ferrari F430 Spider să fie cel mai rulat Ferrari din istorie, dar nu putem confirma acest aspect. În orice caz, mașina a rezistat exemplar din punct de vedere mecanic, deoarece proprietarul acesteia a respectat cu sfințenie manualul de service Ferrari, care a avut pagini suficiente doar până la 250.000 km.

Până la ora actuală, mașina a văzut 25 de seturi de bujii. Acestea trebuie schimbate la fiecare 10.000 de kilometri, deoarece motorul V8 aspirat de 4,3 litri și 490 de cai-putere ajunge până la 8.500 de rotații pe minut, astfel uzând mult mai repede bujiile.

Interesant este că motorul este complet original, iar transmisia automată F1 cu un singur ambreiaj a folosit până acum patru kituri de ambreiaj.

Atunci când era nou, acest Ferrari F430 Spider accelera de la 0-100 km/h în doar 4,1 secunde și ajungea la o viteză de 310 km/h. Nu știm dacă ar mai putea atinge aceste performanțe acum, dar ar fi interesant de văzut, dacă proprietarul decide să facă un test pe dyno, ce putere mai are motorul în prezent.

Majoritatea mașinilor decapotabile ajung să aibă probleme la mecanismul de închidere și deschidere al plafonului. Nu a fost și cazul acestui F430. De altfel, și restul sistemelor de pe mașină funcționează ca în prima zi.
auto-bild

Articole similare :
comments powered by Disqus