Stiri - Editia din date de 11-01-2019

Arhiva stiri din data de:
11-01-2019 Stiri de ultima ora din

Fără menajamente: Acest Ferrari F430 Spider a fost condus în fiecare zi

Auto
Autoturismul decapotabil cu numere de Suedia a reușit să ajungă cu kilometrajul la peste 253.000 de kilometri. Un rulaj absolut fabulos pentru un Ferrari.

Cu toate acestea, mașina arată impecabil. La exterior nu se poate observa nicio urmă de uzură, iar vopseaua și jantele sunt în stare perfectă. De asemenea, și interiorul a rezistat miraculos de bine la cei peste un sfert de milion de kilometri, semn că materialele utilizate de brandul exclusivist sunt de foarte bună calitate.

Singurele semne de uzură se pot observa pe porțiunea de material alcantara de pe volan, care oricum se uzează rapid la orice mașină, și pe câteva butoane; cel de selectare a modului de condus și cele de deschidere a geamurilor electrice.

Există șanse ca acest Ferrari F430 Spider să fie cel mai rulat Ferrari din istorie, dar nu putem confirma acest aspect. În orice caz, mașina a rezistat exemplar din punct de vedere mecanic, deoarece proprietarul acesteia a respectat cu sfințenie manualul de service Ferrari, care a avut pagini suficiente doar până la 250.000 km.

Până la ora actuală, mașina a văzut 25 de seturi de bujii. Acestea trebuie schimbate la fiecare 10.000 de kilometri, deoarece motorul V8 aspirat de 4,3 litri și 490 de cai-putere ajunge până la 8.500 de rotații pe minut, astfel uzând mult mai repede bujiile.

Interesant este că motorul este complet original, iar transmisia automată F1 cu un singur ambreiaj a folosit până acum patru kituri de ambreiaj.

Atunci când era nou, acest Ferrari F430 Spider accelera de la 0-100 km/h în doar 4,1 secunde și ajungea la o viteză de 310 km/h. Nu știm dacă ar mai putea atinge aceste performanțe acum, dar ar fi interesant de văzut, dacă proprietarul decide să facă un test pe dyno, ce putere mai are motorul în prezent.

Majoritatea mașinilor decapotabile ajung să aibă probleme la mecanismul de închidere și deschidere al plafonului. Nu a fost și cazul acestui F430. De altfel, și restul sistemelor de pe mașină funcționează ca în prima zi.Va recomandam sa cititi si :
10
dec.
mclaren 720s spider se prezinta plafon retractabil si 720 cp
Auto
Urmașul lui McLaren 650S Spider este inclus în gama McLaren Super Series. Acesta este mijlocul gamei și se situează între modelele din gamele Sport Series 540C și 570S...

24
mar.
test st toyota yaris hybrid eco citadina momentului
Stiinta-sanatate
Toyota Yaris Hybrid este prima mașină care vizitează ”laboratorul de teste” Știință & Tehnică adică, mai exact, curtea casei în care a trăit Caragiale acum un secol… . Revenind la un ton...

09
dec.
mclaren 720s spider devine cel mai nou supercar cu plafon retractabil 29 secunde pentru 0 100 kmh
Auto
Pasionații modelelor supersport cu plafon coborât pot suna de astăzi la McLaren pentru a rezerva unul dintre exemplarele 720S Spider produse de constructorul britanic, model care oferă performanțe fabuloase și...

06
feb.
a fost vandut cel mai scump autovehicul din lume un ferrari de 32 milioane de euro
Sport
Un model Ferrari foarte rar a devenit cel mai scump autovehicul din lume după ce a fost vândut la o licitație din Paris cu suma de 32 milioane de euro....

08
sep.
razboi cabrio porsche 911 turbo s vs ferrari california t
Auto
Bineînțeles, de îndată ce motoarele biturbo au adulmecat briza mării, au început să se adune și norii. Nu modelul alb, pufos ca un iepuraș, ci varianta netedă, întinsă, cea care...


comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru raportare financiara Wagner Invest Evaluari pentru raportare financiara Wagner Invest
Evaluari pentru raportare financiara
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Auto:
Artilcole stiri grupate pe subiecte