Stiri de ultima ora

Europa anticipează că vânzările de mașini vor scădea în 2020: ar fi prima scădere după ...

Europa anticipează că vânzările de mașini vor scădea în 2020: ar fi prima scădere după ...
Auto
Europa anticipează că vânzările de mașini vor scădea în 2020: ar fi prima scădere după 7 ani consecutivi de creștere

Publicat Joi, 23.01.2020 de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com

Industria auto europeană anticipează o scădere a vânzărilor de mașini cu 2% în 2020, ca urmare a tensiunilor dintre SUA și China pe tema taxelor vamale și a noilor regulamente pentru emisii.

Vânzările de mașini au crescut în Europa cu 1.2% în 2019, pe baza datelor oficiale agregate de Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA).

Totuși, creșterea a venit în special pe fondul unor vânzări masive în luna decembrie, iar asociația europeană a anunțat acum că pentru 2020 estimează o scădere a vânzărilor cu 2%.

În cazul în care aceasta se va concretiza, va fi prima scădere a vânzărilor de mașini în Europa după 7 ani consecutivi de cresrere.

Oficialii ACEA menționează că această tendință de scădere este una globală, fiind determinată de o multitudine de factori precum tensiunile dintre SUA și China pe tema taxelor vamale, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și noile reguli pentru emisii care forțează constructorii să lanseze cât mai multe modele electrice .

"Exact când industria noastră își mărește investițiile în vehicule fără emisii, piața este pe punctul de a se contracta. Nu numai în UE, ci la nivel global. Tranziția către o neutralitate a emisiilor trebuie bine gestionată", explică Michael Manley, președintele ACEA.

O analiză realizată de Bloomberg arată că vânzările de mașini electrice ar urma să crească în acest an cu 32%, ceea ce va justifica decizia a numeroși constructori de a învești sume importante de bani în astfel de modele. Datele cu privire la vânzările mondiale de mașini în 2019 nu au fost încă publicate, însă China a raportat deja al doilea an consecutiv de scădere.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus