Stiri de ultima ora

Enel X a instalat 12 puncte de încărcare pentru mașini electrice la Vatican: proiectul ...

Enel X a instalat 12 puncte de încărcare pentru mașini electrice la Vatican: proiectul ...
Auto
Enel X a instalat 12 puncte de încărcare pentru mașini electrice la Vatican: proiectul prevede în total 20 de puncte de încărcare

Publicat Marti, 11.06.2019 de Daniel Popescu

Enel X a anunțat instalarea a 12 puncte de încărcare pentru mașini electrice la Vatican. Acestea fac parte dintr-un proiect care prevede instalarea a 20 de puncte de încărcare în orasul-stat.

Enel X, divizia producătorului și distribuitorului de energie electrică Enel, a anunțat în această săptămână inaugurarea a 12 puncte de încărcare pentru mașini electrice la Vatican.

Punctele de încărcare au fost instalate în zonele publice ale orașului-stat și permit o viteză de încărcare de maxim 22 kW. Proiectul final prevede instalarea a încă 8 puncte de încărcare, iar acestea sunt în curs de livrare.

"Instalarea primelor elemente de infrastructură de încărcare Enel X în Vatican a demonstrat cât de necesară a devenit prioritizarea sustenabilității și protecției mediului atunci când trebuie să selectezi diferite opțiuni de mobilitate", a declarat Alessio Torelli, director Enel X Italia.

Pe teritoriul Italiei, Enel X își propune să instaleze 28.000 de puncte de încărcare, dintre care primele 14.000 de puncte de încărcare vor fi livrate până în 2020. În prezent, rețeaua din Italia a ajuns la aproximativ 6.000 de puncte de încărcare.

Divizia Enel X s-a lansat anul trecut și pe piața din România cu un proiect ambițios. Compania italiană își propune să instaleze circa până la sfârșitul anului 2023, dintre care primele 300 de puncte de încărcare vor fi inaugurate în cursul acestui an la București, Timișoara și Constanța.

De asemenea, proiectul prevede că punctele de încărcare vor avea puteri de 22 kW, 50 kW și 150 kW.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus