Stiri de ultima ora

#ElectricRomânia: Volkswagen e-Golf se prezintă

#ElectricRomânia: Volkswagen e-Golf se prezintă
Auto
Volkswagen nu putea să se țină departe de hora mașinilor electrice, motiv pentru care a aruncat în luptă cel mai popular model al său și unul dintre cele mai populare din lume: Golf. Versiunea electrică a compactei se alătură turului nostru prin România și promite o autonomie oficială de 300 de kilometri.

Este căpitanul echipei, omul pe care se pot baza toți ceilalți. De ce? Pentru că de-a lungul celor 45 de ani de existență a demonstrat că poate trage după el, ca o adevărată locomotivă, toată gama unui constructor de talia lui Volkswagen . Mai mult, a devenit al doilea cel mai celebru și mai vândut model la nivel global, după Toyota Corolla. Chiar și numai pentru această performanță, Golf merită un capitol întreg în istoria automobilului.

Prin urmare, în aceste condiții, cum ar fi putut Volkswagen să se gândească la mașini electrice , fără să-l includă și pe Golf în planurile sale? Un căpitan de echipă adevărat, cum este Golf, trebuie să aibă un cuvânt de spus și în schema de joc a modelelor cu zero emisii. Așa că, în 2013, la Salonul Auto de la Frankfurt, Volkswagen trăgea cearșaful de pe noul său e-Golf, o versiune electrică a celebrei compacte, disponibilă cu o baterie litiu-ion care asigura până la 190 de kilometri autonomie . Valoarea era destul de optimistă, fiind calculată în regim NEDC .

Succes comercial în patria electricelor

Iar entuziasmul nu s-a diluat odată cu trecerea anilor. Dovadă sunt cele 8.943 de exemplare e-Golf vândute în Norvegia în 2015, o valoare care a făcut din modelul german cea mai populară electrică în acel an.

Facelift la trei ani de la debut

Motorul electric dezvoltă 136 de cai putere și un cuplu motor de 290 Nm. Până și viteza maximă a crescut astfel de la 140 la 150 de km/h. Cu aceste noi performanțe, e-Golf se apropie și mai mult de experiența unei mașini convenționale.

Pentru a garanta o autonomie mult mai generoasă, Volkswagen a pregătit o baterie litiu-ion cu o capacitate extinsă. Aceasta are acum o capacitate de 35.8 kWh și poate garanta o autonomie oficială de 300 de kilometri. Foarte important de știut că această valoare este calculată în ciclul NEDC , adică ușor nerealist. Ca și în cazul celorlalte modele incluse în turul nostru electric prin România, această autonomie depinde foarte mult de modul de rulare ales și de folosirea sistemului de recuperare a energiei la frânare, disponibil atunci când levierul schimbătorului este poziționat în treapta B. Realist vorbind, vom avea mare noroc dacă e-Golf va reuși să parcurgă 200 de kilometri în regim extraurban, în condiții normale de rulare.

Odată cu faceliftul din 2017, Volkswagen a îmbunătățit și modalitatea de încărcare a actualului Golf electric. Acum el este disponibil cu un încărcător de 7.2 kW și promite un timp de umplere a bateriei în puțin peste cinci ore. Există și posibilitatea conectării la o priză rapidă de 40 kW, care garantează o baterie plină în proporție de 80% după numai 34 de minute de încărcare.

Pachetul tehnologic al unui Golf convențional

După Audi e-tron , Nissan Leaf , BMW i3 și Renault Zoe , Volkswagen e-Golf este al cincilea membru al expediției #ElectricRomânia . Vine alături de noi cu ergonomia și tehnologiile care îl ajută pe Golf să se mențină în topul celor mai vândute mașini din lume. Mă refer aici la practicalitatea unei caroserii cu cinci uși, la spațiul interior generos și la ergonomia exemplară, atât de conservatoare, dar atât de intuitivă.

Singura problemă ar putea să o constituie portbagajul de numai 340 de litri, mai mic decât cel al unui Golf standard. Totuși, având în vedere că în fiecare mașină se va afla câte un jurnalist și bagajele sale, ar trebui să fie suficient.

În ceea ce privește tehnologia, Volkswagen e-Golf, un model electric de volum, poate garanta un pachet tehnologic aproape la fel de cuprinzător ca cel de pe modelele premium ale expediției: BMW i3 și Audi e-tron. Mă refer în primul rând la ecranul de 12.3 inch al sistemului Active Info Display, care ține locul instrumentelor de bord clasice și care este, bineînțeles, opțional. Are o grafică excepțională, un procesor rapid și capacitatea de a afișa o navigație generoasă.

El poate fi dublat în centrul planșei de bord de un alt ecran uriaș, de 9.2 inch, care a renunțat la butoane în favoarea unor zone tactile cu răspuns foarte bun. Nivelul de echipare a cresut și el și include acum faruri full LED și o semnalizare dinamică.

Al cincilea membru al echipajului care pleacă să cutreiere România în prima misiune cu mașini electrice a fost deja preluat de la importator, a primit uniforma expediției și se pregătește de drum. Ne va găzdui, pe rând, pe toți cei implicați în proiect, de-a lungul celor 1700 de kilometri. Nu este modelul cu cea mai generoasă autonomie , însă promite să pluseze cu trăsăturile modelului convențional.

Prețurile pentru actualul Volkswagen e-Golf pe piața din România pornesc de la 38.900 de euro, însă mai pot urca simțitor dacă bifezi și opționalele despre care aminteam mai sus.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus