Stiri de ultima ora

Dacia investește 100 de milioane de euro pentru mărirea producției de la Mioveni: ...

Dacia investește 100 de milioane de euro pentru mărirea producției de la Mioveni: ...
Auto
Dacia investește 100 de milioane de euro pentru mărirea producției de la Mioveni: "Vom angaja încă 300 de persoane"

Publicat Miercuri, 09.01.2019 de Daniel Popescu

Dacia va investi 100 de milioane de euro pentru a crește producția uzinei de la Mioveni la 406.000 de unități până la sfârșitul anului 2020, iar ulterior va angaja încă 300 de persoane.

Dacia a anunțat în luna decembrie că va primi un ajutor de stat de 116 milioane de lei cu scopul de a crește capacitatea de producție a uzinei de la Mioveni de la 350.000 la 406.000 de unități pe an.

Christophe Dridi, directorul general al Dacia, a detaliat planurile pentru extinderea producției și impactul asupra numărului de locuri de muncă.

"Am demarat deja investiţiile de peste 100 de milioane de euro, din care 25 de milioane de euro reprezintă ajutor de stat. La capacitatea de 406.000 de unităţi vom ajunge la sfârşitul anului 2020, început de 2021. Când va ajunge producţia efectivă la acel nivel, va depinde de clienţi", a declarat el.

Dacia exportă aproape întreaga producție de la Mioveni, iar vânzările mărcii la nivel european au crescut puternic în ultima perioadă, în special pe piețele mature din Europa de Vest. Astfel, la nivelul Europei, Dacia a vândut peste 488.000 de unități în primele 11 luni ale anului, în creștere cu 13.2% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Totuși, infrastructura precară va reprezenta o problemă pentru Dacia. Lucrările la autostrada Pitești - Sibiu, care ar permite constructorului să ajungă mult mai repede în Ungaria, ar putea începe abia anul viitor.

"Principalul dezavantaj îl reprezintă infrastructura, iar acest aspect reprezintă o mare problemă pentru noi. În acest moment avem 2.200 de camioane care vin şi pleacă de la uzină săptămânal. Creşterea capacităţii înseamnă şi o creştere a numărului camioanelor cu 15%, adică la 2.530. Este foarte important pentru România şi economia locală să vedem un salt pe infrastructură", a adăugat Dridi.

După finalizarea investițiilor, Dacia va angaja încă 300 de persoane care să lucreze la uzina ca urmare a creșterii producției.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus