Stiri de ultima ora

Dacia confirmă că Duster va primi o versiune cu tracțiune integrală și cutie automată: ...

Dacia confirmă că Duster va primi o versiune cu tracțiune integrală și cutie automată: ...
Auto
Dacia confirmă că Duster va primi o versiune cu tracțiune integrală și cutie automată: "Nu putem spune exact când"

Publicat Vineri, 11.01.2019 de Daniel Popescu

Dacia a anunțat că Duster va fi disponibil în viitor și într-o versiune cu tracțiune integrală și cutie de viteze automată, însă oficialii constructorului nu au precizat când va fi lansată.

Introducerea noilor teste de emisii WLTP a avut ca efect o reorganizare a gamei de motorizări pentru aproape toți constructorii, iar Dacia nu a făcut excepție.

Din vara anului trecut, Dacia Duster a rămas după introducerea noilor motoare diesel Blue dCi, în timp ce motorul pe benzină TCe de 1.2 litri a fost eliminat din gamă.

La vremea respectivă, oficialii Dacia nu au menționat dacă versiunea cu cutie de viteze automată va reveni în gamă, însă Christophe Dridi, directorul general al producătorului roman, a confirmat acum această informație. În plus, oficialul a anunțat că Duster va fi disponibil la un moment dat și într-o versiune cu tracțiune integrală și cutie de viteze automată.

"Cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj de tip EDC va reveni, dar nu putem spune când. Atunci când s-a făcut trecerea la standardele WLTP am prioritizat şi ne-am concentrat întâi pe cutia manuală, care reprezenta 85% din vânzări. De asemenea, Duster va avea în viitor o versiune 4x4 cu transmisie automată, însă nu putem spune când", a declarat Dridi pentru publicația Ziarul Financiar.

În plus, Dridi a confirmat că Dacia a început deja și producția lui Duster cu motor pe benzină TCe de 1.3 litri.

Dacia a produs la Mioveni , în creștere cu 6.8% față de 2017, iar capacitatea de producție va crește până la 406.000 de unități în urma unor investiții de 100 de milioane de euro . 
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus