Stiri de ultima ora

Dacia a primit un ajutor de stat pentru creșterea producției: la Mioveni se vor putea produce ...

Dacia a primit un ajutor de stat pentru creșterea producției: la Mioveni se vor putea produce ...
Auto
Dacia a primit un ajutor de stat pentru creșterea producției: la Mioveni se vor putea produce 406.000 de mașini pe an

Publicat Luni, 10.12.2018 de Daniel Popescu

Dacia a primit un ajutor de stat de 116 milioane de lei pentru a crește capacitatea de producție la 406.000 de unități pe an. În prezent, uzina de la Mioveni poate produce circa 350.000 de unități anual.

Ministerul Finanțelor a anunțat recent că va acorda ajutoare de stat pentru cinci companii, dintre care patru activează în industria auto.

Cea mai mare sumă a fost primită de Dacia , care va beneficia de 115.8 milioane de lei pe care îi va folosi pentru a crește capacitatea de producție la circa 406.000 de unități pe an.

În prezent, uzina Dacia de la Mioveni are o capacitate de producție de circa 350.000 de unități pe an, iar constructorul a anunțat o producție de în primele 11 luni ale acestui an.

Acordarea unui ajutor de stat este una dintre cele două solicitări făcute de Dacia către autoritățile române pentru a crește producția la Mioveni, însă cea de-a doua rămâne greu de îndeplinit: o autostradă de la Pitești la Sibiu.

Oficialii Dacia afirmă că noul ajutor de stat va ajuta uzina de la Mioveni să concureze mai bine cu uzina din Tanger (Maroc), care are o capacitate de producție de circa 350.000 de unități pe an. "Acordul de finanţare este vital pentru Dacia în competiţia cu celelalte uzine Renault, în special cele care activează în ţări non-UE", afirmă Gabriel Sicoe, director de afaceri publice Grup Renault România.

Celelalte ajutoare de stat au fost acordate pentru Sogefi Suspensions Eastern Europe, care va înființa o uzină pentru producția de suspensii auto, Martur Automotive Seating and Interiors, care își va extinde producția de scaune auto, și Swoboda Sibiu, care va extinde producția de senzori auto.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus