Stiri de ultima ora

Cum reacționează autoritățile din Alaska la un dezastru natural: un drum expres distrus de ...

Cum reacționează autoritățile din Alaska la un dezastru natural: un drum expres distrus de ...
Auto
Cum reacționează autoritățile din Alaska la un dezastru natural: un drum expres distrus de un cutremur de 7 grade a fost reparat în 4 zile

Publicat Joi, 06.12.2018 de Daniel Popescu

Un drum expres din apropierea unui aeroport din Alaska a fost reparat în numai 4 zile după ce a fost distrus în urma unui cutremur de 7 grade pe scara Richter.

Statul american Alaska a fost afectat vineri de un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter care a avut un impact major asupra infrastructurii rutiere.

Departamentul de Transport a anunțat ulterior că există 50 de zone în care sunt necesare lucrări de refacere a drumurilor, iar printre acestea se numără și o porțiune a drumului expres Minnesota Drive din apropierea aeroportului din Anchorage, cel mai mare oraș din Alaska.

În urma cutremurului, o parte a acestui drum expres s-a prăbușit și a devenit astfel impracticabil. Cu toate acestea, în numai 4 zile, autoritățile locale au reușit să repare drumul expres și au efectuat chiar și marcajele necesare delimitării benzilor.

Lucrările au avut loc în ciuda faptului că asfaltarea pe timp de iarnă este complicată din cauza temperaturilor scăzute.

"De obicei, Departamentul de Transport nu asfaltează în timpul iernii, întrucât asfaltul se compactează mai greu la temperaturi scăzute înainte de a se răci. Deși asfaltarea în timpul iernii nu este ideală, nu este nici imposibilă. Doi factori principali afectează compactarea asfaltului, temperatura și timpul", explică oficialii Departamentului de Transport.

Pe de altă parte, Departamentul de Transport a anunțat că niciunul dintre cele 243 de poduri din Alaska nu a suferit daune la structura de rezistență.

Articole similare :
comments powered by Disqus