Stiri de ultima ora

Cu fabrica din California oprită din cauza Coronavirusului, Elon Musk amenință: "Mutăm Tesla în Nevada sau Texas"

Cu fabrica din California oprită din cauza Coronavirusului, Elon Musk amenință: Mutăm Tesla în Nevada sau Texas
Auto
Cu fabrica din California oprită din cauza Coronavirusului, Elon Musk amenință: "Mutăm Tesla în Nevada sau Texas"

Publicat Duminica, 10.05.2020 de Mircea Meşter

Autoritățile responsabile de biroul de Sănătate Publică din California obligă Tesla să mențină închisă fabrica din Fremont. Musk amenință cu mutarea, unii americani îl acuză: "Te gândești doar la bani".

Cunoscut pentru modul său nonconformist de comunicare a deciziilor importante legate de Tesla , Elon Musk a făcut din nou valuri în Statele Unite după ce a anunțat ieri, într-un tweet, că va muta sediul companiei din California din cauza faptului că autoritățile nu permit redeschiderea producției la uzina din Fremont. 

Localitatea Fremont se află în districtul californian Alameda, iar regulile de restricție din cauza virusului SARS-CoV-2 spun că doar companiile care exercită activități "esențiale pentru societate" pot să-și deschidă porțile până la finalul lunii mai. 

"Este picătura care a umplut paharul. Tesla va muta cu efect imediat sediul și viitoarele programe de dezvoltare în Texas sau Nevada. Vom păstra fabrica din Fremont doar în funcție de modul în care compania Tesla va fi tratată în viitor. Tesla este ultimul producător auto rămas în California", a scris Musk în tweet-ul respectiv.

Conform șefului Tesla, compania va acționa în judecată districtul Alameda, susținând că măsurile luate de directorul interimar al biroului de Sănătate Publică este "ignorant că acționează contrar Guvernatorului, Președintelui, libertăților constituționale și bunului simț".

Frankly, this is the final straw. Tesla will now move its HQ and future programs to Texas/Nevada immediately. If we even retain Fremont manufacturing activity at all, it will be dependen on how Tesla is treated in the future. Tesla is the last carmaker left in CA.

— Elon Musk (@elonmusk) May 9, 2020

Declarațiile lui Musk au fost întâmpinate cu reacții amestecate de urmăritorii săi de pe Twitter. Dacă unii au lăudat atitudinea caustică a omului care conduce compania și consideră că mutarea fabricii reprezintă o decizie corectă în context economic, alții susțin că Musk, "un tip cu un istoric negru când vine vorba de nerespectarea Codului Muncii", ignoră realitatea cifrelor din SUA: "Bunul simț? Țara ta înregistrează cel mai mare număr de decese din întreaga lume și printre cele mai agresive creșteri a ratei de decese la nivel mondial. De asemenea, vă numărați printre țările care au controlat cel mai prost pandemia chiar dacă densitatea medie a populației este mică".

"Ideea asta, care vine de la proprietarul companiei, e teribil de proastă. Ne-ai demonstrat că, la fel ca în cazul tuturor celorlalți miliardari, nu te interesează deloc siguranța și sănătatea, ci doar profitul companiei", comentează un alt urmăritor.

As a Tesla owner, this sounds like a terrible idea and you have shown you re just like all other billionaires, no care for health and safety, only profit for your company.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus