Stiri de ultima ora

Companiile de asigurări au încredere în sistemele autonome: reduceri de tarife pentru ...

Companiile de asigurări au încredere în sistemele autonome: reduceri de tarife pentru ...
Auto
Chiar dacă mulți dintre șoferi nu sunt încă pregătiți mental pentru mașinile autonome sau măcar semi-autonome, statisticile ne oferă un tablou pozitiv al testelor realizate de modelele care au în dotare sisteme care-i permit mașinii să preia controlul frânelor, al accelerației sau al volanului.

Ei bine, companiile de asigurări încep să reacționeze la noile tehnologii și anunță reduceri pe alocuri serioase la primele de asigurare în cazul în care mașinile oferă sisteme autonome, semi-autonome sau chiar sisteme active de siguranță precum frâna automată de urgență.

Primul pas este făcut de divizia franceză a celor de la Allianz, care anunță că orice sistem care are rolul de a reduce accidentele cauzate de șofer vor fi luate în calcul la o reducere a tarifului de până la 25%. În condițiile în care 90% dintre accidentele rutiere care au loc la nivel mondial au la origine acțiunile defectuoase ale șoferilor, asiguratorul de origine germană speră ca prin această strategie să impulsioneze vânzările sistemelor autonome care au rolul de a evita incidentele rutiere. 

"Analizele centrului de cercetare european Allians au demonstrat eficiența unor astfel de sisteme care ajută șoferul. Acesta este motivul pentru care am decis să ăncurajăm utilizarea lor printr-un trafic avantajos", declară Francois Nedey, directorul tehnic al Allianz Franța.

Conform oficialilor companiei, reducerile nu sunt rezervate exclusiv pentru mașinile care se pot conduce singure, urmând să fie calculate chiar și dacă mașinile asigurate sunt dotate cu sistemele de asistență activă a șoferului cum sunt cruise controlul adaptiv cu frânare automată, parcarea automatizată sau sistemul de frânare automată de urgență.

Rămâne de văzut dacă experimentul reducerilor din Franța va fi ulterior extins și pe celelalte piețe pe care activează asiguratorul german.

Articole similare :
comments powered by Disqus