Stiri de ultima ora

Ce piese auto putem cumpără cu încredere de la dezmembrări?

Ce piese auto putem cumpără cu încredere de la dezmembrări?
Auto
Parcul auto din România este unul destul de vechi față de media europeană, iar asta ne face să fim campioni și la achiziția de piese auto.

Românii cumpără piese de orice fel de la parcurile de dezmembrări, de la discuri de frână uzate, până la elemente de caroserie. Însă numai unele piese merită și pot fi achiziționate second-hand, în timp ce altele pot reprezenta un real pericol pentru siguranța rutieră.

Ce piese nu ar trebui să cumperi din dezmembrări?

“Din păcate, există o piață pentru piesele auto second-hand care țin de frâne și direcție. Aceste piese trebuie evitate și cumpărate neapărat noi, pentru că nu știm în ce stare sunt atunci când le luăm de la dezmembrări, prin ce a trecut acel vehicul dezasamblat, iar riscul de a ne trezi cu piese foarte vechi și uzate, care sunt periculoase, este urias” spun specialiștii de la PieseAuto.ro, cea mai mare platformă online cu anunțuri de piese auto.

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Vorbim de piese auto care nu sunt costisitoare dacă le luăm noi și se găsesc repede de cumpărat. Unicul motiv pentru care cineva ar apela în cazul celor două categorii la piesele second-hand îl reprezintă economia de bani. “Pe termen scurt, poate părea o idee bună să plătim doar jumătate din prețul unei piese noi, dar în loc să ne țină câțiva ani, s-ar putea să ne țină câteva luni, iar atunci vom realiză că mai bine cumpărăm din prima elemente noi în loc să plătim de două ori manoperă și piesele” mai adaugă cei de la PieseAuto.ro.

Ce fel de piese ai putea să cumperi din dezmembrări?

Dacă în cazul pieselor second-hand de direcție și frânare lucrurile sunt clare și extrem de periculoase, cum stă treabă în cazul altor piese cumpărate de la dezmembrări? Sunt situații în care merită să cumpărăm piese second-hand, cum ar fi elementele de caroserie, interior sau mecanică. De exemplu, piese mari de mecanică, precum cutii de viteză sau motoare, pentru că atunci când se strică poate este mai avantajoasă înlocuirea lor decât reparația. Dar cele mai căutate piese vândute de parcurile de dezmembrări în România sunt cele de caroserie.

Pe scurt, atunci când avem un accident ușor sau când avem probleme cu rugina, putem cumpără fără probleme elemente de caroserie de la dezmembrări, deoarece au mai multe avantaje că cele cumpărate noi. La fel putem achiziționa și elemente pentru interior, adică volane, bord, scaune, fețe de uși și așa mai departe. Sau chiar cutii și motoare, anexe de motor și cam tot ce este sub capotă, atâta timp cât nu sunt consumabile.

Dar niciodată nu trebuie să facem economie când vine vorba de piesele care țin de siguranță, adică frâne și direcție. Aici vom cumpără doar piese noi, cu garanție, care ne vor asigură că putem circulă fără probleme și că mașina se va comporta bine în orice situație de urgență.
auto-bild

Articole similare :
comments powered by Disqus