Stiri de ultima ora

Cătălin Cazacu printre favoriți la debutul in CNMV

Cătălin Cazacu printre favoriți la debutul in CNMV
Auto
Circuitul Motor Park România din Adâncata va găzdui în acest weekend prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză. Campionatul, organizat de Federaţia Română de Motociclism, beneficiază din plin de noile investiţii în dezvoltarea de circuite în România. Este organizat în diferite clase care acoperă tot spectrul de participare: 1000 SuperBike, 600 SuperSport, 1000 Debutanţi, 600 Debutanţi, precum şi grupele de juniori: 125 SP, Moto3 şi Juniori I, 85 cmc. Astăzi, 1 mai, au loc antrenamentele libere, sâmbătă sunt programate antrenamentele şi califcările pentru ca duminică, 3 mai, să aibă loc cursa.

La clasa regină, Cătălin Cazacu, imaginea BMW Motorrad România, este considerat unul dintre favoriţi. De altfel, luna trecută a câştigat prima competiţie oficială a sezonului organizată pe circuitul de la Adâncata – Cupa Motor Park.

“Sunt în fața unui eveniment istoric, prima etapă de CNMV organizată pe un circuit din România, lucru care mă motivează foarte mult. Am avut un început de sezon bun, am câștigat prima Cupă organizată de FRM în urmă cu o lună și mă simt în formă. Chiar dacă vin după un an de pauză în CNMV, îmi doresc tare să câștig, concurez pe o motocicletă nouă, mult mai puternică și mă bucur că am sprijinul BMW Motorrad în această luptă,” a declarant Cazacu.

Pilotul timişorean va concura în acest an în patru competiţii, două naţionale (Campionatul Naţional de Viteză al României şi Campionatul Romanian SuperBike) şi două internaţionale (Campionatul Est European de Motociclism şi Campionatul European Alpe Adria).

Motocicleta pilotată de Cătălin Cazacu în acest sezon este un BMW S 1000 RR produs în 2015, capabil să furnizeze 199 CP (146 kW) şi 113 Nm, datorită unui propulsor cu patru cilindri în linie, de 999 cmc. Suplimentar, motocicleta a fost dotată cu BMW Race Power Kit, echipament compus dintr-o evacuare din titaniu Akrapovic ce oferă un plus de 11 CP motorului, precum şi o scădere a greutăţii cu 4,8 kilograme faţă de evacuarea standard. Toate aceste modificări oferă motocicletei un raport de putere de peste 1 CP/kg.

BMW S 1000 RR vine cu noutăţi importante pentru modelul 2015: putere crescută la 199 CP, cuplu îmbunătăţit în zona de turaţii medii, un cadru nou care favorizează manevrabilitatea, greutate scăzută cu 4 kg pentru varianta de serie, ergonomie îmbunătăţită, Shift Assisstant Pro - care permite schimbarea în trepte de viteză superioare sau inferioare fără acţionarea ambreiajului, Launch Control, Pitlane Limiter. Componenta electronică a acestui model a fost intens dezvoltată, suplimentar faţă de sistemele clasice ABS, DTC (Controlul Dinamic al Tracţiunii) sau DDC (Controlul Dinamic al Suspensiilor) fiind disponibilă o unitate avansată pentru monitorizarea şi interpretarea telemetriei (măsurarea unghiului de înclinare pe viraje, deceleraţia înainte de fiecare viraj, procentul de utilizare al DTC-ului, cronometrarea tururilor de circuit, anticiparea unui posibil record de tur şi semnalizarea către pilot).
topgear.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus