Stiri de ultima ora

Cât timp stă blocat un şofer pe Şoseaua de Centură a Bucureştiului

Cât timp stă blocat un şofer pe Şoseaua de Centură a Bucureştiului
Auto
Am urcat la volan şi am făcut un experiment, pentru a vedea cât timp stă blocat un şofer pe Şoseaua de Centură a Bucureştiului şi cu cât creşte consumul de carburant din cauza ambuteiajelor. Rezultatele vorbesc de la sine.

ULUITOR! Ştiai că VW PASSAT are un menu secret? Iată cum îl poţi vedea

Traficul din Bucureşti a devenit, de mai mulţi ani, un coşmar, iar autorităţile sunt depăşite de numărul tot mai mare de autovehicule care tranzitează în fiecare zi Capitala. Şoferii de tir, însă, nu au voie să intre în oraş, aşa că sunt nevoiţi să circule pe Şoseaua de Centură, unde se întâlnesc cu tot mai mulţi şoferi de autoturisme, care încearcă să ocolească aglomeraţia din Bucureşti, dar nimeresc în ambuteiaje care se întind pe kilometri întregi.

Am decis să facem un experiment, să vedem  cât timp stă blocat un şofer pe Şoseaua de Centură a Bucureştiului. Am plecat din zona Tunari, la ora 11:22, pe Centura de Sud a Capitalei, spre Autostrada Soarelui A2. După câteva sute de metri, primul ambuteiaj. Am avut nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a trece de rondul de la Ştefăneşti, parcurgând o distanţă de 4 kilometri cu o viteză medie de 9 km/h. Iar consumul de carburant a fost uriaş, aproximativ 13,5 litri la suta de kilometri.

Şi am continuat să mergem bară la bară până la intersecţia cu podul care leagă cartierul Colentina de localitatea Afumaţi. De aici, s-a mers în coloană, dar viteza de deplasare a fost ceva mai ridicată. Iar după aproximativ o oră, la 12:26, am ajuns, în sfârşit, la Autostrada Soarelui. Am parcurs 16 kilometri. Iar consumul mediu de carburant a fost de 9,5 l/100 km.
auto-bild

Articole similare :
comments powered by Disqus