Stiri de ultima ora

Bottas suspectează o defecțiune tehnică la ambreiaj la Barcelona. ...

Bottas suspectează o defecțiune tehnică la ambreiaj la Barcelona. ...
Auto
Bottas suspectează o defecțiune tehnică la ambreiaj la Barcelona. Mercedes susține că pilotul nu a avut aderență

Publicat Miercuri, 15.05.2019 de Daniel Popescu

Valtteri Bottas susține că ambreiajul a avut un "comportament anormal" în startul cursei de la Barcelona în care a ratat victoria după ce a fost depășit de Lewis Hamilton. Mercedes afirmă însă că finlandezul nu a avut suficientă aderență.

Valtteri Bottas a plecat din pole position în Marele Premiu al Spaniei, însă a fost depășit la start de coechipierul său Lewis Hamilton, iar ulterior nu a avut șansa să-și recupereze poziția.

La finalul cursei, finlandezul a afirmat că suspectează că la start a suferit o defecțiune tehnică la abreiaj din cauza căreia a fost depășit.

"Nu am mai avut niciodată un astfel de sentiment. Se poate observa vibrația ambreiajului și comportamentul anormal, care m-a costat câțiva metri cruciali în drumul spre primul viraj. Întregul monopost vibra și putem vedea asta pe date, pentru că mâna mea vibra de asemenea pe monopost", a declarat el.

Cu toate acestea, Ron Meadows, directorul sportiv al Mercedes, afirmă că Bottas a avut pur și simplu o lipsă de aderență.

"Credem că a fost doar o lipsă de aderență pe partea cu pole position-ul. Dacă ne uităm la cursele de suport se întâmplă frecvent ca piloții de pe locurile 2, 3 sau chiar 4 să aibă un start mai bun decât cel din pole position", a declarat el.

Opinia sa este împărtășită și de directorul de inginerie Andrew Shovlin, care nu crede că a fost vorba despre o defecțiune la monopost. "Derapezi un pic, iar apoi roțile alunecă, ambreiajul alunecă și există un pic de interacțiune. În acest moment credem că problema principală este aderența, nu o defecțiune la monopost", a precizat el.

Bottas a mai avut un episod asemănător și în China, atunci când a plecat de asemenea din pole position, dar a fost depășit la start de Hamilton.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus