Stiri de ultima ora

Autostrada Sibiu - Pitești a primit acordul de mediu: există 51 de zone cu risc de alunecări ...

Autostrada Sibiu - Pitești a primit acordul de mediu: există 51 de zone cu risc de alunecări ...
Auto
Ministerul Mediului a emis acordul de mediu pentru autostrada Sibiu - Pitești și a identificat 51 de zone în care există pericolul unor alunecări de teren.

Autoritățile au făcut un pas timid în față pentru a se apropia de startul lucrărilor la autostrada Sibiu - Pitești, după ce Ministerul Mediului a emis acordul de mediu pentru aceasta lucrare de infrastructură.

Documentul oficial include însă o serie de detalii cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte constructorii pentru ca lucrările să aibă loc în siguranță.

Astfel, pe traseul autostrăzii au fost identificate 51 de zone cu o lungime totală de 8 kilometri pe care există pericolul unor alunecări de teren, motiv pentru care terenul din zonele respective trebuie consolidat.

De asemenea, există zone în care trebuie instalate garduri ranforsate cu înălțimea de 3 metri pentru a împiedica intrarea animalelor mari pe carosabil, inclusiv a urșilor și cerbilor. De asemenea, pe o distanță totală de 27 de kilometri vor fi montate garduri de 60 de centimetri înălțime pentru a evita intrarea reptilelor și broaștelor pe șosea.

Potrivit documentației oficiale, autostrada Sibiu - Pitești are o lungime totală de 122 de kilometri, iar traseul a fost împărțit în 5 loturi: Sibiu-Boița, Boița-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeș și Curtea de Argeș-Pitești. Șoferii vor putea circula cu o viteză maximă de 120 km/h, însă în zonele în care relieful o permite viteza maximă va fi de 140 km/h.

Licitațiile pentru loturile 1 și 5 au fost deja realizate, însă startul lucrărilor era condiționat de obținerea autorizației de construcției și, implicit, a acordului de mediu. Autoritățile speră că lucrările să înceapă în cursul acestui an, însă un termen mai realist este anul 2020.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus