Stiri de ultima ora

Autostrada A2 va intra în reparații majore pe segmentul București - Fundulea: lucrările vor ...

Autostrada A2 va intra în reparații majore pe segmentul București - Fundulea: lucrările vor ...
Auto
Autostrada A2 va intra în reparații majore pe segmentul București - Fundulea: lucrările vor dura doi ani

Publicat Miercuri, 14.11.2018 de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com

Autostrada A2 va intra în reparații majore de la km 12 la km 36 pe segmentul dintre București și Fundulea. Lucrările vor dura doi ani, însă vor avea loc doar primăvara și toamna.

Autostrada A2 s-a degradat semnificativ în ultima perioadă pe segmentul de drum dintre București și Fundulea, în special pe prima bandă de mers, acolo unde sunt numeroase gropi și denivelări.

În plus, ocazional au existat situații în care dalelele de beton au pus în pericol siguranța circulației.

În urma acestor probleme, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat lansarea unei licitații pentru lucrări de întreținere a părții carosabile.

Lucrările vor avea loc între km 12 și km 36 pe ambele sensuri de circulație și vor viza frezarea dalei de beton de ciment existentă pe o grosime de 8 cm, refacerea rosturilor transversal și longitudinale, colmarea fisurilor și crăpăturilor, refacerea dalelor de beton, asfaltarea și realizarea marcajului rutier.

Oficialii CNAIR nu au menționat când vor începe lucrările, însă acestea sunt programate să dureze doi ani și se vor desfășura doar primăvară și toamna. În acest fel se evită efectuarea lucrărilor în timpul verii, atunci când autostrada este folosită intens de cei care pleacă în vacanța la mare.

Prin urmare, lucrările vor începe cel mai devreme în primăvara anului 2019, mai ales ca ofertele pentru lucrări pot fi depuse până în 13 decembrie.

Articole similare :
comments powered by Disqus