Stiri de ultima ora

Autoritățile susțin că vor inaugura 102 kilometri de autostradă în 2019: pe listă se ...

Autoritățile susțin că vor inaugura 102 kilometri de autostradă în 2019: pe listă se ...
Auto
Autoritățile susțin că vor inaugura 102 kilometri de autostradă în 2019: pe listă se află Lugoj - Deva și Sebeș - Turda

Publicat Vineri, 28.12.2018 de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com

Autoritățile promit că în 2019 vor inaugura circulația pe 43 de kilometri de pe autostrada A1 Lugoj - Deva, 41 de kilometri de pe autostrada A10 Sebeș-Turda și 18 kilometri de pe autosrada A3 Iernut-Chețani.

România are în prezent o rețea de numai 805 kilometri de autostradă, iar oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) susțin că anul viitor vor deschide circulația rutieră pe încă 102 kilometri.

Pe lista anunțată de CNAIR se află mai multe segmente importante de autostradă, toate poziționate în Transilvania. Cel mai important proiect în curs de finalizare este reprezentat de Lotul 3 Ilia - Coșevița și Lotul 4 Ilia - Șoimuș din cadrul autostrăzii A1 Lugoj - Deva, care au în total 43 de kilometri.

Ulterior, vor mai rămâne de inaugurat doar loturile 1 și 2 de pe tronsonul Lugoj - Deva pentru ca șoferii să poată circula pe autostradă de la Sibiu până la Nădlac, aproape de granița cu Ungaria.

De asemenea, planul actual prevede deschiderea circulației și pe primele două loturi ale autostrăzii A10 Sebeș - Turda, care au o lungime totală de 41 de kilometri. În condițiile în care circulația pe loturile 3 și 4 a fost inaugurată în 2018, autostrada A10 Sebeș - Turda va fi finalizată și va asigura un transfer rapid de pe autostrada A1 pe autostrada A3.

Nu în ultimul rând, pe listă se află și segmentul de 18 kilomeri de pe autostrada A3 care face legătura între localitățile Ilia și Coșevița.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus