Stiri de ultima ora

Audi și Porsche vor lansa trei familii de modele electrice: "Prioritatea este să ...

Audi și Porsche vor lansa trei familii de modele electrice: "Prioritatea este să ...
Auto
Audi și Porsche vor lansa trei familii de modele electrice: "Prioritatea este să diferențiem clar modelele în funcție de siglă"

Publicat Vineri, 16.02.2018 de Daniel Popescu

Audi și Porsche vor lansa trei familii de modele electrice bazate pe platforma Premium Platform Electric (PPE) pe care o dezvoltă în comun, însă acestea vor fi puternic diferențiate între ele.

Audi și Porsche dezvoltă o platformă comună pentru mașini electrice care va contribui la , iar cei doi constructori au oferit acum câteva detalii interesante despre aceasta.

Astfel, platforma Premium Platform Electric (PPE) va da naștere la trei familii de modele electrice, dintre care primele două sunt dezvoltate de Audi, iar a treia vizează modele sportive și este dezvoltată de inginerii Porsche. De asemenea, principalul obiectiv comun este ca modelele electrice care vor fi dezvoltate în comun să se diferențieze semnificativ între ele în funcție de sigla pe care o vor purta.

"Cea mai mare prioritate este ca ambele companii să păstreze o diferențiere clară prin caracteristici specifice fiecărui brand. Audi va profita de oportunitate pentru a crea elemente unice de design, pentru interioare și pentru interfața cu utilizatorul", explică Rupert Stadler, președintele Audi.

În schimb, anumite elemente legate de dezvoltare vor fi comune, în special cele care se referă la componentele tehnice. "Vom exploata optim avantajele mașinilor electrice, inclusiv ampatamentul și spațiul generos, ca să menționăm doar câteva", a adăugat el.

Audi nu a oferit încă detalii concrete despre modelele care vor fi dezvoltate, însă a menționat că platforma comună va permite realizarea unor modele cu gardă la sol scăzută și ridicată, astfel că gama va fi una variantă și va include practic atât sedanuri, cât și SUV-uri. Primele modele electrice bazate pe noua platformă sunt așteptate în ultima parte a anului 2021. Audi a prezentat deja în toamna anului trecut două concepte care ar putea fi dezvoltate pe noua platformă, și anume Elaine  (foto) și Aicon .
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus