Stiri de ultima ora

Audi A3 Sportback e-tron, eliminat din gamă: modelul plug-in hybrid nu respectă noile ...

Audi A3 Sportback e-tron, eliminat din gamă: modelul plug-in hybrid nu respectă noile ...
Auto
Audi a eliminat A3 Sportback e-tron din gama de modele ca urmare a faptului că acesta nu respecta noile teste de emisii WLTP. Modelul va reveni în ofertă la lansarea noii generații.

Audi A3 Sportback e-tron a devenit în 2014 primul model plug-in hybrid oferit de constructorul de la Ingolstadt, însă acesta a fost eliminat recent din ofertă.

Producătorul german a confirmat că modelul nu mai este disponibil pentru achiziție din cauza faptului că nu respectă noul standard de emisii WLTP , însă acesta va reveni în ofertă după lansarea noii generații, în următoarele 18 luni.

"Vom introduce noi motoare pe parcursul schimbărilor de generații sau a update-urilor pentru modele actuale. Nu este economic să le introducem acum în ciclul de producție", a explicat un purtător de cuvânt al Audi.

În urma acestei decizii, Audi nu mai are niciun model PHEV în oferta actuală. De altfel, o analiză realizată la scurt timp după intrarea în vigoare a standardului WLTP în luna septembrie arată că nouă dintre cele mai vândute 10 modele plug-in hybrid în Europa au fost scoase temporar de la vânzare pentru că nu respectau noile cerințe.

Unele dintre aceste modele nu vor reveni la vânzare decât după lansarea noilor generații, întrucât pentru constructori nu este rentabil din punct de vedere economic să investească bani pentru îmbunătățirea unor motoare care vor fi înlocuite la lansarea actualizărilor în gamă.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus