Stiri de ultima ora

Audi a început producția de serie a SUV-ului electric e-tron: lansarea oficială, programată ...

Audi a început producția de serie a SUV-ului electric e-tron: lansarea oficială, programată ...
Auto
Audi a început producția de serie a SUV-ului electric e-tron: lansarea oficială, programată în 17 septembrie

Publicat Luni, 03.09.2018 de Daniel Popescu

Audi a anunțat luni startul producției de serie a SUV-ului electric e-tron la uzina pe care o deține în Bruxelles, deși lansarea oficială a modelului este programată abia în 17 septembrie la San Francisco.

Uzina Audi din localitatea belgiană Bruxelles a demarat luni producția lui e-tron, primul model de serie electric de sine stătător al constructorului de la Ingolstadt.

Producția începe astfel cu două săptămâni înainte de prezentarea oficială a modelului, care va avea loc abia în 17 septembrie la San Francisco. Inițial, prezentarea ar fi trebuit să aibă loc chiar la uzina de la Bruxelles în 39 august, însă evenimentul a fost amânat și mutat în Statele Unite ca urmare a arestării CEO-ul Rupert Stadler în scandalul Dieselgate.

Pentru producția noului e-tron, Audi a modernizat uzina începând din vara anului 2016, iar angajații au trecut prin numeroase ore de training pentru a se adapta la procesul de construcție al unei mașini electrice. În plus, Audi susține că folosește energie din surse regenerabile la uzina de la Bruxelles, pentru a reduce inclusiv emisiile din procesul de fabricație.

Potrivit unor informații anterioare, e-tron va avea două motoare electrice capabile să ofere 355 CP și 561 Nm pentru maximum 60 de secunde. Totodată, prin comutarea selectorului din modul D în modul S, sistemul electric de propulsie va oferi 402 CP și 664 Nm pentru maximum 8 secunde. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în mai puțin de 6 secunde. Viteza maximă este limitată la 200 km/h. Autonomia anunțată de constructorul german este de peste 400 de kilometri conform noului standard WLTP.

În trecut, Audi a anunțat că viitorul e-tron se va putea încărca de la stații cu o capacitate de până la 150 kW, iar în 30 de minute va avea suficientă energie pentru "următoarea etapă a unei călătorii de lungă durată" (cel mai probabil, în acest timp, bateriile vor ajunge la 80%).

SUV-ul electric Audi e-tron poate fi rezervat și  pe piața din România . Constructorul german a alocat 50 de unități, iar cei interesați trebuie să facă rezvarea pe site-ul oficial Audi România și să achite o taxă de 1.000 de euro plus TVA (1.190 de euro) la cursul BNR din ziua plății.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus