Stiri de ultima ora

Aston Martin DB6 electric – conversia este reversibilă!

Aston Martin DB6 electric – conversia este reversibilă!
Auto
Producătorul britanic are în plan să mențină modelele clasice în circulație, indiferent de legile care se vor aplica în viitor cu referire la circulația autoturismelor cu motoare termice non-Euro.

Aceștia au conceput un sistem de propulsie 100% electric pentru unul din cele mai speciale modele. Un Aston Martin DB6 din 1970 a trecut prin această transformare.

Sistemul este conceput pentru a fi montat în compartimentul motor fără modificări aduse șasiului sau cutiei de viteze. “Caseta”, așa cum o numesc englezii, este fixată în locul vechiului motor și folosește un “cordon ombilical” pentru a alimenta sistemele originale ale mașinii. Datele sistemului electric de propulsie sunt afișate prin intermediul unui ecran dedicat.

Cel mai important lucru aici nu este conversia la EV, ci faptul că acest proces este reversibil. Proprietarul acestei mașini poate monta oricând la loc motorul clasic al mașinii.

Primul Aston Martin DB6 a ieșit pe poarta fabricii din Newport Pagnell în 1965. În echipare standard, autoturismul era dotat cu un propulsor pe benzină cu 6 cilindri așezați în linie. Capacitatea acestuia era de patru litri, iar puterea se ridică la respectabila valoare de 286 de cai-putere. Împreună cu cuplul de 400 Nm, aceasta era una din cele mai rapide mașini ale vremii.

Modelul modificat de Aston Martin este un DB6 Volante (Cabrio) Vantage. În această echipare, motorul original producea 330 de cai-putere și asigura o viteză maximă de peste 245 km/h.

Articole similare :
comments powered by Disqus