Stiri de ultima ora

Aproape 900 de unități Mercedes-Benz GLK, rechemate în service în România: SUV-ul va primi ...

Aproape 900 de unități Mercedes-Benz GLK, rechemate în service în România: SUV-ul va primi ...
Auto
Aproape 900 de unități Mercedes-Benz GLK, rechemate în service în România: SUV-ul va primi un nou software pentru emisii

Publicat Vineri, 26.07.2019 de Daniel Popescu

Mercedes-Benz recheamă în service în România 868 de unități KGL ca parte a unui recall european pentru modificarea software-ului pentru motor pentru respectarea normelor de emisii.

Mercedes-Benz România a notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) că inițiază o campanie de rechemare în service pentru 868 de unități ale modelului GLK.

Campania vizează unitățile GLK produse în perioada 2012-2015 care sunt echipate cu un motor diesel care respectă norma de poluare Euro 5.

Campania inițiată în țara noastră face parte dintr-o campanie la nivel european și are la bază de Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA).

Autoritățile germane au efectuat o investigație de circa două luni la capătul cărora au concluzionat că producătorul german a utilizat un software pentru păcălirea normelor de poluare pentru SUV-ul GLK. În total, la nivel european, sunt afectate circa 60.000 de unități Mercedes-Benz GLK produse în intervalul 2012-2015.

În total, de la izbucnirea scandalului Dieselgate în 2015, Daimler a fost nevoită să recheme în service circa 3 milioane de mașini echipate cu motoare diesel care înregistrau în realitate emisii semnificativ mai mari de oxid de azot decât cele din datele tehnice.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus