Stiri de ultima ora

61% din lungimea rețelei rutiere a României are durata de funcționare expirată: ...

61% din lungimea rețelei rutiere a României are durata de funcționare expirată: ...
Auto
61% din lungimea rețelei rutiere a României are durata de funcționare expirată: "Întreaga rețea riscă să fie distrusă"

Publicat Marti, 17.12.2019 de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com

Ministerul Transporturilor avertizează că 61% din lungimea totală a rețelei rutiere a României are durata de funcționare expirată și că, în absența unor fonduri corespunzătoare, "întreaga rețea va fi distrusă".

Ministerul Transporturilor a publicat în această săptămână proiectul de buget pentru anul 2020, iar documentul oficial include câteva referințe importante cu privire la starea actuală a drumurilor publice din România.

Astfel, oficialii ministerului atrag atenția că 61% din rețeaua de drumuri publice a României are durata de funcționare expirată și necesită reparații urgente.

"Compania Națională de Administare a Infrastructurii Rurtiere (CNAIR) asigură în prezent administrarea și întreținerea unei rețele de 17.740 km, din care 824 km de autostrăzi și 16.916 km drumuri naționale. Rețeaua este dezvoltată pe întreg teritoriul României. Menționăm că peste 61% din rețea are durata de funcționare expirată", precizează ministerul în document.

Ministerul Transporturilor solicită fonduri de peste un miliard de lei pentru anul viitor pentru lucrările planificate pentru modernizarea drumurilor și atrage atenția că lipsa acestora ar determina "distrugerea" întregii rețele de drumuri.

"CNAIR are nevoie anual de alocarea de la bugetul de stat pentru activitatea de întreținere a infrastructurii rutiere de fonduri financiare în valoare de circa un miliard de lei. Neasigurarea unui buget corespunzător pentru execuția acestor tipuri de lucrări va conduce la distrugerea întregii rețele rutiere din administrare", mai prevede documentul.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus