Stiri de ultima ora

Zi de doliu în Franța. 30 de șefi de stat, inclusiv Putin, la funeraliile lui Jacques Chirac

Zi de doliu în Franța. 30 de șefi de stat, inclusiv Putin, la funeraliile lui Jacques Chirac
Actualitate
Zi de doliu astăzi în Franţa, unde fostul preşedinte Jacques Chirac va fi înmormântat în cadrul unor funeralii naţionale, la care sunt aşteptaţi să participe câteva zeci de preşedinţi şi şefi de guvern din toată lumea.

Duminică, sicriul cu trupul fostului şef de stat francez a fost depus la Domul Invalizilor. Sute de francezi din toate colţurile ţării au aşteptat ore întregi la coadă pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului preşedinte. În aplauzele parizienilor, maşina care transporta sicriul fostului preşedinte francez Jacques Chirac s-a îndreptat spre Domul Invalizilor. Pe o ploaie măruntă, sute de francezi s-au aliniat în tăcere în curtea Domului, locul unde Franța își onorează în mod obișnuit eroii. Oamenii au așteptat ore întregi pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Chirac, decedat joi la vârsta de 86 de ani. Oamenii au avut ocazia să petreacă în tăcere la catafalcul lui Chirac, acoperit de un steag al Franței și așezat sub un portret uriaș al fostului șef de stat. Mulți dintre cei prezenți l-au descris pe Jacques Chirac în cuvinte pline de căldură.

O ceremonie funerară va avea loc în cursul zilei, la care vor participa președintele în exercițiu Emmanuel Macron și alți peste 30 de șefi de stat și de guvern din toată lumea, inclusiv președintele rus Vladimir Putin. Jacques Chirac a fost președintele Franței între anii 1995 și 2007, iar în lunga sa carieră politică a ocupat și funcțiile de premier, primar al Parisului și parlamentar.  
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus