Stiri de ultima ora

Zeci de amenzi aplicate de Poliţie şi RAR şoferilor care au modificat sistemul de evacuare a noxelor

Zeci de amenzi aplicate de Poliţie şi RAR şoferilor care au modificat sistemul de evacuare a noxelor
Actualitate
Peste 60 de amenzi au fost aplicate, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, şoferilor care au modificat sistemul de evacuare a noxelor autoturismelor sau motocicletelor sau care conduceau vehicule cu probleme tehnice. Acţiunea Brigăzii Rutiere s-a desfăşurat în colaborare cu inspectorii RAR.

71 afişări

Zeci de amenzi aplicate de Poliţie şi RAR şoferilor care au modificat sistemul de evacuare a noxelor

Potrivit Brigăzii Rutiere, împreună cu inspectorii Registrului Auto Român au fost controlate peste 125 autovehicule şi aplicate 62 de amenzi, în valoare de peste 39.000 lei. Din totalul sancţiunilor, 51 au fost aplicate pentru deficienţe ale stării tehnice şi modificări neomologate aduse sistemului de evacuare a noxelor. Au fost retrase 24 certificate de înmatriculare, şapte seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare şi au fost reţinute patru permise de conducere. Sancţiunile au fost aplicate pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, în două dintre situaţii fiind întocmite dosare penale întrucât valoarea indicată de aparatul alcooltest a depăşit 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, unul dintre şoferii opriţi în cadrul acţiunii, un bărbat în vârstă 32 de ani, a avut o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar autoturismul avea înmatricularea supendată deoarece expirase inspecţia tehnică periodică. Acesta a fost amendat cu 1.305 lei şi i s-au reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

Un alt bărbat, în vârstă de 33 de, cu alcoolemie de 0,33 mg/l acool pur în expirat, a fost depistat în trafic fără să aibă încheiată o asigurare de răspundere obligatorie pentru pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie. El a fost amendat cu 1.000 de lei şi s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor de înmatriculare. Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost oprit în trafic pe Şoseaua Gării Caţelu având anvelope cu dimensiuni mai mari decât cele prevăzute în cartea de identitate a vehiculului şi modificări neomologate a sistemului de evacuare a noxelor. El a fost amendat cu 870 lei şi i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus