Stiri de ultima ora

Zece mii de oameni, din nou în stradă, în Piața Victoriei, pentru Justiţie. Mesajul protestatarilor: Abrogați, apoi plecați!

Zece mii de oameni, din nou în stradă, în Piața Victoriei, pentru Justiţie. Mesajul protestatarilor: Abrogați, apoi plecați!
Actualitate
Zece mii de oameni, din nou în stradă, în Piața Victoriei, pentru Justiţie. Mesajul protestatarilor: Abrogați, apoi plecați!

Sunt proteste în București, în fața Guvernului, dar și în alte orașe din țară, față de ordonanța nr.7/2019, inițiată de ministrul Tudorel Toader, care a modificat legile Justiției. Manifestanții își exprimă susținerea față de magistrații nemulțumiți, iar mesajul lor către guvernanți este "Abrogați și apoi plecați!".

Ce spun protestatarii din Piața Victoriei

Protestatarii din Capitală au venit încă înainte de ora 18.00, iar numărul lor a crescut continuu.

Patru mii de oameni erau la ora 19.00 în Piaţa Victoriei din Capitală, să potesteze față de OUG nr.7/2019, prin care s-au adus modificări legilor Justiţiei. Și continuă să sosească protestatari. S-au mobilizat pe rețelele de socializare, relatează Ionuț Gheorghe.

O oră mai târziu, zece mii de oameni veniseră la protestul din fața Guvernului, potrivit cifrelor estimate de unele instituții, transmite Ionuț Gheorghe pentru Telejurnal. A început să ningă.

Oamenii vor să-i susțină pe magistrați pentru că, spun ei, politicienii nu vor altceva decât să îngenuncheze justiția.

Premierul Viorica Dăncilă i-a chemat pe magistrați la discuții, însă aceștia au refuzat și au precizat că acestea ar fi treuit să aibă loc înainte de adoptarea Ordonanței 7.

La ora 21.00 a fost intonat Imnul României, au fost aprinse lanternele. După acest moment, unii dintre manifestanți au început să plece acasă.

Manifestanții, cu steaguri și bannere, scandează împotriva acestei ordonanțe dar şi împotriva Guvernului: "Abrogați și apoi plecați"!, "Justiție, nu corupție"!, "Nu mor procurorii când vor infractorii"!

Perimetrul s-a mărit, iar jandarmii au montat garduri de protecţie. Jandarmeria amintește că este un miting neautorizat și îi îndeamnă pe participanți să fie pașnici.

Am observat că în spaţiul public au circulat mai multe informaţii şi stiri false cu privire la numărul de jandarmi angrenaţi în această misiune, cu scopul de a crea emoţie şi a creşte gradul de tensiune în rândul celor interesaţi să participe la această manifestaţie. Infirmăm, încă o dată, aceste ştiri! Recomandăm participanţilor să respecte indicaţiile şi recomandările forţelor de ordine aflate în dispozitiv, iar pentru a nu exista nici un fel de evenimente negative modul de manifestare trebuie să rămână unul paşnic şi fără încălcarea normelor legale! , se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

Brigada Rutieră a Capitalei a anunţat că traficul rutier a fost deviat de pe Şoseaua Kiseleff şi Bulevardul Aviatorilor. Au fost impuse restricţii pe strada Paris, de la intersecţia cu strada Tirana către Piaţa Victoriei.

Circulaţia a fost deviată pe breteaua centrală din Piaţa Victoriei, pe breteaua dinspre Bulevardul Iancu de Hunedoara către Piaţa Victoriei, precum şi de la Nicolae Titulescu şi Buzeşti spre Piaţa Victoriei.

Proteste în mai multe orașe din țară

La Cluj-Napoca, peste 2 mii de oameni au pornit în marș, din locul tradițional de întâlnire, Piața Unirii, spre cartierele orașului. Toți au pancarte, steaguri, vuvuzele.

“Justiție, nu corupție”! „Luptăm, luptăm, justiția o apărăm”! „Magistrați, nu cedați”! „În democrație, hoții stau la pușcărie”! „Jos guvernul”!, au scandat participanții la protest.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus