Stiri de ultima ora

Vrancea: Un bărbat este cercetat după ce şi-ar fi bătut în mod repetat copiii

Vrancea: Un bărbat este cercetat după ce şi-ar fi bătut în mod repetat copiii
Actualitate
Un bărbat din comuna vrânceană Coteşti este cercetat de poliţişti după ce, de anul trecut şi până în prezent, şi-ar fi bătut în mod repetat cei doi copii - un băiat de 8 ani şi o fată de 15 ani - şi i-ar fi obligat să cerşească, luându-le apoi banii.

Actualizat: 23.08.2018 - 13:33

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vrancea, Paula Enache, poliţiştii din comuna Coteşti s-au autosesizat şi au mers la domiciliul unui bărbat de 42 de ani din satul Budeşti, despre care aveau informaţii că frecvent consumă alcool, după care îşi loveşte copiii, un băiat de 8 ani şi o fată de 15 ani, şi îi trimite la cerşit, banii astfel obţinuţi fiind însuşiţi de el.

"Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Coteşti s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie de către un bărbat, de 42 de ani, din comuna Coteşti. Ulterior, în cadrul dosarului penal, poliţiştii au extins cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului şi exploatarea cerşetoriei. În fapt, cel în cauză este bănuit că în perioada decembrie 2017 - august a.c. şi-ar fi agresat fizic cei doi copii minori, de 8, respectiv 15 ani, şi i-ar fi determinat să apeleze în mod repetat la mila cetăţenilor pentru a cere ajutor material, beneficiind de foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vrancea, Paula Enache.

Bărbatul de 42 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cei doi copii au fost preluaţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea şi internaţi într-un centru unde primesc îngrijiri medicale şi consiliere psihologică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan, instituţia va propune instanţei decăderea din drepturile părinteşti a bărbatului.

Mama copiilor este plecată de acasă din anul 2007, iar autorităţile vrâncene nu au reuşit să o localizeze.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus