Stiri de ultima ora

Viorica Dăncilă, discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis despre portofoliul României

Viorica Dăncilă, discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis despre portofoliul României
Actualitate
Prim-ministrul Viorica Dăncilă susţine că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis despre propunerea pe care ar urma să o facă Guvernul pentru postul de comisar european. „L-am rugat să avem o abordare comună în ceea ce priveşte portofoliul”, a spus premierul.

Într-o conferinţă de presă, la Brăila, Viorica Dăncilă a fost întrebată  despre declaraţiile făcute de ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu. Acesta a spus că nu este foarte optimist că România va prelua un portofoliu „foarte gras”, pentru că ar fi a treia oară când s-ar întâmpla asta, după ce ţara noastră a deţinut portofoliul Agriculturii şi pe cel al Dezvoltării Regionale. „Este părerea lui, nu este părerea mea", a spus Viorica Dăncilă. 

Premierul a avut deja discuţii la Bruxelles, însă decizia în legătură cu portofoliul viitorului comisar european va fi luată abia după ce va fi validată Ursula von der Leyen în fruntea Comisiei Europene. „Până atunci pot doar să discut cu omologii mei ca să ne susţină pentru un portofoliu. Am discutat cu preşdintele referitor la propunerea de comisar şi l-am rugat să avem o abordare comună în ceea ce priveşte portofoliul”.

De asemenea, după ce în partid se vorbea despre posibilitatea ca propunerea de comisar să fie chiar Viorica Dăncilă, preşedintele PSD a ţinut să îşi liniştească colegii: „Categoric nu îmi doresc!”, a spus Dăncilă. 
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus