Stiri de ultima ora

Victor Ponta constată decesul celui mai așteptat proiect din România: Ăsta este tristul adevăr!

Victor Ponta constată  decesul  celui mai așteptat proiect din România: Ăsta este tristul adevăr!
Actualitate
Liderul Pro România, Victor Ponta, inițiatorul proiectului Austostrăzii Moldovei în anul 2015, constată la aproape 5 ani distanță că nu s-a făcut nimic, iar, mai nou, acest proiect nici nu va avea finanțare europeană, ceea ce îl va îngropa pentru o perioadă nedeterminată.

”Adevarul ( trist) - cu date si argumente!

In 2015 am semnat alaturi de Comisarul European Corina Cretu si Ministrul Transporturilor Ioan Rus doua documente esentiale pentru Autostrada Molsovei ( Ungheni - Targu Mures) : Master Planul de Transport si Programul Operational Infrastructura Mare ( cadru legal, bani si termene de realizare) . Nu mai era nevoie de nicio modificare legislativa si nicio negociere cu UE - doar de facut procedurile si alocati banii de cofinantare! Dupa care “au trebuit sa moara oameni” si am plecat de la Guvern .

A venit ( prin votul PSD) Dacian Ciolos si Echipa lui “europeana” - am pierdut degeaba un an / dupa care a venit Liviu Dragnea si Echipele lui de la Teleorman- am mai pierdut 3 ani / si acum a aparut Ludovic Orban cu Echipa liberala - care au anulat in Ianuarie toate procedurile anterioare privind autostrazile ( desi 2020 era ultimul an in care se puteau semna contracte cu finantare din Bugetul European 2014-2020) !

Acum aflam ca in Bugetul European 2021-2028 pentru Autostrada Moldovei nu se vor mai aloca bani / iar din Bugetul national sansele de a aloca 4 miliarde de euro ( 2% din PIB) doar pentru acest proiect sunt practic nule!

Din pacate Stefan Mandachi a avut dreptate - Moldova NU va avea Autostrada in urmatorii 5 ani / o sa ramana cu o lege inutila si demagogica votata si promulgata exact de politicienii care din 2015 si pana azi NU au facut ce trebuia!”, scrie Victor Ponta.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus